Houten frame futuristische luifel nieuwe stationsgebouw Assen is klaar

De bouw van de futuristische luifel van het nieuwe stationscomplex in Assen vordert gestaag. Het houten frame boven de sporen is dit weekend aangelegd.

De immense driehoekige luifel verbindt letterlijk alle stationsonderdelen aan elkaar. Het houten deel boven het nieuwe stationsgebouw is al zo goed als klaar. Zaterdag en zondag is door tientallen bouwvakkers gewerkt aan de brugleggers en de luifel over het spoor. Het vormt de basis voor de bijna 3000 vierkante meter grote overkapping van het stationscomplex. Het ontwerp is van architectenbureau PowerhouseCompany /De ZwarteHond.

,,Als de basis van de luifel klaar is, wordt gewerkt aan het aanbrengen van de grotendeels transparante overkapping”, zegt projectmanager Bernadette Paping van Prorail vanuit de bouwkeet die uitkijkt op de bouw van het architectonische meesterwerk. De luifel bestaat stalen armen en een groot aantal houten spanten die volgens Paping als een soort puzzel in elkaar worden gezet.

Het stationsmeubilair wordt aangelegd na oplevering van het stationscomplex. Prioriteit heeft het afbouwen van het gebouw. ,,In mei moet het klaar zijn en dat gaat zeker lukken”, zegt Paping met overtuiging.