Direct naar artikelinhoud
Lezersbrief

'Nu wordt het nog drukker in de binnenstad... twee rolkoffers meer'

Paroollezer Bernadette Thoene bood toeristen een unieke plek, maar dat mag nu niet meer van de gemeente. 'Jammer dat wij over dezelfde kam geschoren worden als de ­pandenslurpers.'

'Nu wordt het nog drukker in de binnenstad... twee rolkoffers meer'
Beeld ANP

Een romantisch verblijf voor twee in een groene rafelrand van Amsterdam. Slapen in een oude caravan. Op het erf van onze woonboot gelegen aan de Ringvaart. Aan een mooie dijk, met in de verte zicht op de molen van Sloten. Wandelend door het pittoreske Oud Sloten kom je uit bij het eindpunt van lijn 2. De mooiste tramlijn van Amsterdam, die je dwars door de binnenstad voert langs alle grachten, eindigend bij het Centraal Station.

Kortom, een walhalla voor de jonge toerist die het niet breed heeft en van de combinatie groen en stad houdt. En een B&B zoals Airbnb het in den beginne ooit bedoeld heeft: deel je plek met anderen.

Geen rolkoffertjesparade op de Ringvaartdijk. Geen klachten van ­buren. Wij hadden louter schatjes te gast. Lieve jonge mensen uit de hele wereld. De meeste mensen deugen. En dat was de grootste kick om de afgelopen vijf jaar te mogen ervaren.

Wij moeten nu stoppen op last van de gemeente. Helaas pindakaas. We deden het zo goed voor Amsterdam. We boden onze toeristen een unieke plek. Zij blij, wij blij. Tegelijkertijd was het voor ons een serieuze bron van inkomsten.

Maar wij moeten stoppen. Regels zijn regels. Geen verhuur van caravans, campers, tuinhuizen. Verboden. Op last van de gemeente.

Ik begrijp de overlast in de binnenstad. Maar hier is het echt een ander verhaal. Jammer dat wij over dezelfde kam geschoren worden als de ­pandenslurpers met hun sleutel­bedrijven. Nu wordt het nog drukker in de binnenstad... twee rolkoffers meer.

Bernadette Thoene, Amsterdam

Regels zijn regels. Geen verhuur van caravans, campers, tuinhuizen