Direct naar artikelinhoud

Ajax mist Younes tegen NAC Breda

Ajax-trainer Marcel Keizer doet zaterdag in de uitwedstrijd tegen NAC Breda geen beroep op Amin Younes. De linksbuiten kampte enige tijd met een knieblessure.

Amin Younes in duel met Vegar Hedenstad van Rosenborg.Beeld anp

Die verhinderde ook een optreden in de Duitse ploeg in oefenduels met Engeland en Frankrijk. "Hij heeft een tijdje last van zijn knie gehad, maar het gaat de goede kant op. Amin heeft vandaag voor het eerst weer meegetraind," zei Keizer, die Younes echter niet heeft opgenomen in de wedstrijdselectie.

Keizer wilde nog niet zeggen wie er op de plaats van de Duitser staat. Het zal in ieder geval niet om Kasper Dolberg gaan. "Het is wel een optie, maar dat gaan we tegen NAC zeker niet doen," zei de Ajax-coach, die ook Luis Orejuela mist. Dennis Johnsen en Deyovaisio Zeefuik maken wel deel uit van de wedstrijdselectie, net als de van een blessure herstelde reservedoelman Benjamin van Leer.

De Jong en De Jong
Keizer ging tijdens de persconferentie in op vragen over de samenstelling van zijn middenveld waar de concurrentie groot is. "Siem de Jong is meer een nummer 10. Donny van de Beek is iets gecontroleerder. Maar vergeet ook Frenkie de Jong niet. Het is een enorm goede concurrentiestrijd tussen meerdere spelers. Ook Carel Eiting komt er aan."

De optie om Hakim Ziyech in een rol als rechteraanvaller te gebruiken wimpelde Keizer af. "Ik vind ook dat Hakim gewoon op het middenveld hoort. Ik denk er op dit moment niet aan om hem op de vleugel te zetten. Het zijn allemaal pure middenvelders. Ik zou graag willen dat ik op elke positie zo'n concurrentiestrijd had."