Direct naar artikelinhoud

Nieuwe verdachten aangehouden voor mislukte helikopterontsnapping

De politie heeft een vijfde en zesde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de verijdelde poging Benaouf A. te bevrijden uit de gevangenis in Roermond, op 11 oktober.

Arrestatieteams van de politie in Maarheeze op zoek naar verdachten die een helikopter wilden kapen om Benaouf A. te helpen ontsnappen uit de gevangenis van Roermond.Beeld anp

Over hun identiteit doen politie en justitie geen mededelingen.

De ene verdachte meldde zichzelf vrijdag met zijn advocaat bij de politie en wordt maandag voorgeleid, de ander is aangehouden in Parijs. Justitie heeft zijn overlevering gevraagd.

Een groep criminelen probeerde A., een kopstuk in de Amsterdamse onderwereld, te bevrijden door een helikopter te kapen. De recherche wist al vooraf van dat plan, had de controle over de landingsplaats van de helikopter overgenomen en kon ingrijpen. Sommige verdachten konden vluchten.

Katalysator van de onderwereldvete
Een lid van een arrestatieteam schoot tijdens een achtervolging van de verdachten de Fransman Jaouad Aaros dood in een weiland bij het Limburgse kerkdorp Roosteren. Drie anderen werden diezelfde dag gepakt, een vierde verdachte daags daarop gearresteerd. De politie zoekt nog meer verdachten.

Benaouf A. is een leider van een van de kampen die een onderwereldvete uitvechten waarin al vele Amsterdamse criminelen zijn geliquideerd. Hij zit een straf van twaalf jaar uit voor zijn betrokkenheid bij de liquidatie van Amsterdammer Najeb Bouhbouh in oktober 2012 in Antwerpen. Die moord werkte als een katalysator die de onderwereldvete aanjoeg.

Zelf kon A. ontkomen aan schutters die in december 2012 twee van zijn vrienden liquideerden in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt.

Lees meer over de man die met een helikopter werd geprobeerd te bevrijden: Wie is Benaouf A.?

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.