Direct naar artikelinhoud

Melania Trump doet het first ladyschap op gepaste afstand van haar man

Melania Trump doet het first ladyschap op gepaste afstand van haar man

Krantenkoppen zijn gemaakt om aandacht te trekken, en mijn aandacht werd deze week het meest getrokken door de kop: 'Amerika heeft er een bizarre complottheorie bij over dubbelganger Melania Trump'.

Hij telde maar liefst vijf woorden die, in wat voor combinatie dan ook, het goed zouden doen in elke krantenkop van mijn dromen, namelijk 'bizar', 'complottheorie', 'dubbelganger', 'Melania' en 'Trump'. Hoe je dit setje woorden ook door elkaar husselt, het levert sowieso altijd een goed verhaal op. Dat ik wil lezen.

Ik vond het dan ook helemaal niet zo erg dat de bizarre complottheorie toch vooral een bizarre complottheorie bleek te zijn, en dat Melania Trump, als je de foto's en filmpjes die de complottheoristen als bewijs op internet hadden geplaatst, nader bekeek, jammer genoeg toch gewoon zichzelf bleek te zijn. En niet een dubbelganger.

Een van de bewijzen die de complottheoriehouders hadden voor het feit dat Melania misschien een dubbelganger inzette, was iets wat Trump deze week zei. Hij stond met de al dan niet nep-Melania naast zich een toespraak te houden over de orkaan in Puerto Rico, en toen zei hij volgens de complotmensen 'iets heel raars'. Hij zei namelijk: 'Mijn vrouw Melania, die hier nu ook is.'

En dat is zo leuk als je in complotten denkt, en ook het talent dat je nodig hebt om in complotten te denken: dat je alles kunt zien als iets wat uiterst verdacht is. Want als we feitelijk kijken naar de uitspraak 'Mijn vrouw Melania, die hier nu ook is' is het eigenlijk het normaalste wat Donald Trump ooit in zijn leven heeft gezegd.

De uitspraak 'Mijn vrouw Melania, die hier nu ook is' is het het normaalste wat Donald Trump ooit heeft gezegd

Ik heb daarna nog een aanzienlijk deel van mijn dag besteed aan het bestuderen van de vorm van de neusvleugels van Melania Trump, en ik ben er vrij zeker van dat het geen dubbelganger was. En ja, haar mogelijke dubbelganger had ook, en dat was opnieuw verdacht, een gigantische zwarte zonnebril op en iets wat erg leek op een polyester pruik, en ze knikte nogal mechanisch en slecht getimed tijdens het geratel van Donald Trump - maar laten we wel wezen: dat doet Melania ook altijd. Mechanisch knikken is haar ding.

Toch wil ik de hele theorie nog niet afschrijven, want ik zou er sowieso begrip voor hebben als Melania een dubbelganger had, een eigen #metoo die af en toe de zware last moet dragen die het is om de vrouw van Donald Trump te zijn. Maar het grappige aan Melania is dat ze helemaal geen dubbelganger nodig heeft. Ze komt bijna nooit opdagen. Ze doet het first ladyschap op gepaste afstand van haar man. 'Mijn vrouw Melania, die hier nu ook is' - hij was er zelf ook gewoon een beetje verbaasd over.

Ik zou er sowieso begrip voor hebben als Melania een dubbelganger had