Direct naar artikelinhoud
Lezersbrief

'Stadsbestuurders, kijk eens welke ja's wél mogelijk zijn'

We hebben veel dingen te danken aan betrokken burgers, schrijft Paroollezer Albertien Pareau Dumont. 'Dus niet zo vaak nee zeggen.'

'Stadsbestuurders, kijk eens welke ja's wél mogelijk zijn'
Beeld ANP

Ondankbaar stadsbestuur, denk ik soms. Dankzij betrokken burgers hebben we nog steeds een grachtengordel. Zijn mooie bruggen niet vervangen door betonnen exemplaren en leven de platanen aan het Leidsebosje nog. Wat dragen wij burgers toch veel bij aan de economie van onze stad!

Helaas heeft 'de politiek' nu haar begerige blik laten vallen op de Nieuwezijds Voorburgwal. Stoepen dienen vooral terrassen en bomen zijn er om te kappen. Tramhaltes ontlenen hun bestaan aan de mogelijkheid om ze op te heffen. Idem dito voor parkeerplaatsen.

Bewoners, ondernemers, kerkgangers, stamgasten: ach, wat begrijpen die ervan. Maar wij die dagelijks in deze buurt verkeren, kennen die het beste. Wij weten wat er speelt. Wat er nodig is. Wij houden van ons buurtje! Echte liefde, maar niet blind. Stadsbestuurders: jullie stimuleren inspraak, dus niet zo vaak nee zeggen, kijk eens welke ja's wél mogelijk zijn.

Albertien Pareau Dumont, ­Amsterdam