Direct naar artikelinhoud
Langs de velden

Twee homeruns voor Sams, laatste seizoen Du Chatinier

Een bomvol sportweekend in Amsterdam met wedstrijden van Swift, AFC, Zeeburgia en andere ploegen. Kalian Sams sloeg namens Amsterdam Pirates twee homeruns en daarnaast was er ook nog handbal en hockey in de stad.

Kalian Sams uitkomend voor NederlandBeeld anp

Amateurvoetbal
Swift heeft de mooie overwinning in de beker tegen Vitesse een goed vervolg gegeven. Nootdorp werd in de zaterdag hoofdklasse A met 2-1 verslagen. Spits Tim Wulffraat maakte beide doelpunten voor Swift. In dezelfde klasse verloren de zaterdagamateurs van AFC thuis met 5-3 van 's Gravenzande. Floris Dokkum (2) en Thierry van der Kooye maakten de doelpunten voor AFC. Swift staat na vier wedstrijden met zes punten op de achtste plaats in de hoofdklasse A. AFC heeft twee punten minder en staat tiende.  

De competitie is voor AFC nog maar een paar weken onderweg. Toch heeft coach Ton du Chatinier al laten weten na dit seizoen te vertrekken bij de club uit de tweede divisie. Du Chatinier, die bezig is aan zijn derde periode bij AFC zag zijn ploeg dit weekeinde met 2-0 verliezen van HHC Hardenberg. De Dijk won in dezelfde divisie de eerste wedstrijd op weg naar de bekerkraker met Ajax op 25 oktober overtuigend. Achilles'29 werd door doelpunten van Abderrahim Loukili, Tim Ruder, Chakib Tayeb, Kevin Westmaas, Alje Wiltenburg en een eigen doelpunt van de club uit Groesbeek met 6-1 verslagen. De Dijk staat vierde in de tweede divisie, AFC veertiende.  

OFC haalde in de derde divisie zondag in en tegen Dongen uit. De ploeg uit Oostzaan won met liefst 7-0. Rachid el Yaghmouri (2), Romano de Jonge, Donny Verdam, Orlando Smeekes, Tom Noordhoff en Henry Opuko bezorgden OFC-coach Yuri Rose een geslaagde middag. OFC staat na vijf wedstrijden derde met een punt minder dan de koplopers Jong Vitesse en UNA.

De amateurs van Ajax herstelden zich goed van de 6-0 oorwassing tegen FC Utrecht in de KNVB-beker. Bilal El Amrani (2) en Kenneth Misa-Danso bezorgden Ajax de 3-2 overwinning op HZVV. Ajax staat door de zege tweede in de zaterdag hoofdklasse B met een punt minder dan koploper Berkum.  

Zeeburgia kende in de zondag eerste klasse A een beroerde start van de competitie. AFC'34 was met 4-1 te sterk. Zeeburgia eindigde de wedstrijd met negen man. Massin el Azzouzi en German Gotschin kregen een rode kaart. Het doelpunt van Zeeburgia werd gemaakt door Gregory Schaken.  

WV-HEDW is na een jaar terug in de zaterdag eerste klasse A. De ploeg van coach Kees Oostermeijer begon de competitie met een 3-1 nederlaag bij Westlandia. Ashraf Azzouz maakte het Amsterdamse doelpunt in Naaldwijk.

Handbal
De handballers van Aristos hebben na twee nederlagen de eerste zege van het seizoen binnen. De ploeg van coach Maarten Roestenburg was thuis met 31-19 te sterk voor Venlo. "We waren heer en meester. Punt uit," aldus Roestenburg. De handbalsters van landskampioen VOC zijn de competitie goed begonnen. Foreholte, de vorige club van coach Ricardo Clarijs, werd in Voorhout met 32-22 verslagen.  

Hockey
De hockeyers van Amsterdam hebben voor het eerst dit seizoen verloren. De topper tegen Rotterdam werd thuis met 3-2 verloren. Boris Burkhardt en  Mirco Pruyser maakten de doelpunten voor Amsterdam. Pinoké verloor met 5-2 van Kampong, dat door de nederlaag van Amsterdam alleen koploper is in de hoofdklasse. Joost van de Vijfeijken en Jannes van Hattum maakten de doelpunten voor Pinoké.

De vrouwen van Amsterdam bleven wel voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen. De ploeg van coach Rick Mathijssen won met 4-1 van Nijmegen. Charlotte Vega (2), Noor de Baat en Sosha Beringa maakten de doelpunten voor Amsterdam. Hurley won door doelpunten van Marente Brentsen en Lise Donkersloot met 2-1 bij Kampong.  

Honkbal
Amsterdam Pirates kan voor de Holland Series om de landstitel tegen Neptunus, die donderdag beginnen, beschikken over de sterke slagman Kalian Sams. De Nederlands international speelde eerder dit seizoen een aantal wedstrijden voor Pirates, maar vertrok daarna naar de Quebec Capitales in de Canadese profcompetitie. Met die club werd met Sams twee weken geleden kampioen. Sams deed zondag al met Pirates mee in de laatste wedstrijd van de play-offs, uitgerekend tegen Neptunus. Hij sloeg twee homeruns en mede daardoor won Pirates de wedstrijd met 5-0.