© DDL

Moeder doodt peuter (2,5) en probeert uit leven te stappen

Een vrouw heeft haar dochter van 2 jaar zondag om het leven gebracht in het Vlaams-Brabantse Eppegem, deelgemeente van Zemst. Ze probeerde daarna zelf ook uit het leven te stappen, maar overleefde het.

Een buur van de woning aan de Brusselsesteenweg in Eppegem had zondagavond de brandweer gebeld toen hij rook zag opstijgen uit de garage. De hulpdiensten troffen er het verkoolde lichaam aan van een meisje van 2 jaar. Haar 27-jarige moeder werd in de woning aangetroffen met een zware CO-intoxicatie, meldt het parket.

De moeder, een vrouw van Afrikaanse origine, zou al langer depressief geweest zijn. Ze was gescheiden van haar man en zou al eerder tegen haar broer gezegd hebben uit het leven te willen stappen.

Zondag werd het de vrouw te veel. Ze bracht haar dochter om het leven in hun woning en probeerde daarna ook zelf uit het leven te stappen. Heel wat familieleden kwamen ter plaatse om te zien wat er aan de hand was. De moeder werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het parket bevestigt het overlijden van de peuter en behandelt de zaak als een verdacht overlijden. Het stuurde het labo, een branddeskundige en een wetsdokter ter plaatse.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer