Organisatie Art Noord blikt terug op ‘groot succes’

De eerste editie van de kunstbeurs Art Noord in museum Belvédère in Oranjewoud is volgens de organisatoren een groot succes geworden.

Verspreid over vier dagen hebben 2500 bezoekers uit heel Nederland de beurs bezocht. Tijdens Art Noord presenteerden dertien galeries uit Drenthe, Friesland en Groningen plus vier fotografen hedendaagse kunst uit Noord-Nederland.

Zonder bedragen te noemen, liet de organisatie zondagavond weten dat er ‘bijzonder goed is verkocht’: ,,De grote publieke belangstelling toont aan dat Art Noord duidelijk in een behoefte voorziet.”

Directeur-conservator Han Steenbruggen van museum Belvédère noemde het ‘waardevol dat vakgenoten uit het culturele veld voldoende vertrouwen hadden om dit avontuur aan te gaan’. Onder voorbehoud van een evaluatie en overleg met de deelnemers zinspeelde Steenbruggen op een tweede editie.

Die zou moeten plaatsvinden in 2018, het jaar dat Leeuwarden zich culturele hoofstad van Europa mag noemen. ,,Kunst uit het Noorden kan binnen het bestaande programma nog wel wat zichtbaarheid gebruiken, dus dat zou een mooie gelegenheid zijn voor een vervolg,” aldus Steenbruggen.

Kunstbeurzen met professionele beeldende kunst zijn zeldzaam in Noord-Nederland. Wel wordt jaarlijks in Assen de beurs Art TT gehouden met veel amateurkunst.