NOS SportAangepast

Federer haalt Laver Cup binnen; Nadal springt hem om de nek

De eerste editie van de Laver Cup is gewonnen door de Europese tennissers. Roger Federer bezorgde Europa de winst tegen het wereldteam door Nick Kyrgios te verslaan: 4-6, 7-6 (6), 11-9.

Federer haalt Laver Cup binnen; Nadal springt hem om de nek

Geld viel er in Praag niet te verdienen en punten voor de wereldranglijst evenmin. Er werd desondanks voor elk punt gestreden en beide teams waren bloedfanatiek.

Europa, gecoacht door Bjorn Borg, leek op weg naar een vlotte zege. Het wereldteam, dat door John McEnroe werd geleid, vocht voor wat het waard was en dwong de opponent tot het uiterste.

Matchpoint

Als Kyrgios het matchpoint dat hij kreeg benut had, had een extra partij de beslissing moeten brengen. De eerzucht van Federer voorkwam dat. Hij liet de Australiër in tranen achter.

Nick Kyrgios moet getroost worden door zijn teamgenoten

De Laver Cup, vernoemd naar de Australische tennislegende Rod Laver die ook aanwezig was in Praag, werd voor het eerst gehouden. De volgende editie is over een jaar in Chicago.

Het is een driedaags toernooi waarbij de tennissers uit Europa de strijd aangaan met collega's uit de rest van de wereld. Een traditie die in het golf al sinds 1927 bestaat in de vorm van de Ryder Cup.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl