NOS VoetbalAangepast

Janssen: Fenerbahçe is een soort van verlossing

Janssen: Fenerbahçe is een soort van verlossing

Geen West Bromwich Albion, geen Brighton, maar Fenerbahçe. Vincent Janssen is terug en pakt de draad van scoren weer op in Turkije.

In Engeland zat hij volledig op dood spoor: in zijn eerste seizoen in de Premier League kwam hij slechts tot twee doelpunten. Na de komst van Fernando Llorente werd duidelijk dat er voor de international geen plek meer was in de selectie van Tottenham.

Janssen beleefde hectische dagen rondom het sluiten van de zomerse transferwindow. Tottenham drong aan op een tijdelijk vertrek en de uit de gratie geraakte Janssen koos eieren voor zijn geld.

"Uiteindelijk is mijn transfer naar Fenerbahçe wel een soort van verlossing geweest. Als je niet wordt ingeschreven voor de Champions League..."

Vincent Janssen in het shirt van Tottenham Hotspur

Een pesterijtje van de Engelsen? Janssen: "Ik heb geen zin om daar over te praten. Als je deze mogelijkheid krijgt, dan ben je de mensen dankbaar. Het is mooi dat je hier minuten kan krijgen en dan pak je die kans met beide handen aan."

En dat doet Janssen voorlopig. Zaterdagavond schoot hij vanaf de stip de 2-0 binnen in de stadsderby tegen Besiktas, tot grote vreugde van het fanatieke thuispubliek. Ryan Babel maakte er nog 2-1 van.

Janssen is terug op het hoogste niveau. Volgende week meldt hij zich vol goede moed bij het Nederlands elftal voor twee belangrijke interlands tegen Wit-Rusland en Zweden (op 7 en 10 oktober).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl