Be Quick 1887 wint van Jong de Graafschap

Be Quick 1887 pakte de tweede zege van het seizoen bij Jong De Graafschap. De Groningers wonnen met een klein verschil: 0-1.

Vorig jaar werd Be Quick bij Jong De Graafschap nog weggespeeld. De ploeg van toen nog Mischa Visser verloor destijds met 4-1. En daarom ook was huidig trainer Kevin Waalderbos dik tevreden met de 1-0 zege. ,,Zij hebben natuurlijk prima voetballers, die positioneel precies weten wat ze doen. We hadden echt moeite om in de wedstrijd te komen.’’ Rick Wiersma werd opgeofferd om de vaak opkomende rechtsback van de Doetinchemse ploeg in toom te houden en Be Quick moest wennen aan dat tactische concept. ,,We moesten daardoor met slechts twee in plaats van drie spitsen het storende werk voorin doen en het kostte even tijd om elkaar te begrijpen. Maar na twintig minuten waren we gewend en werden we ook gevaarlijk.’’

Kansen

Met name Thomas Careman kreeg een paar beste kansen. Nog in de eerste helft kwam hij vrij voor de De Graafschap-goalie en dat overkwam ook Michiel Rusch. Beide malen werd de doelman van de thuisploeg winnaar in het duel. Na rust tikte Careman van dichtbij op de paal, maar even later stond hij ook aan de basis van de enige treffer. Hij rommelde het strafschopgebied in en werd gevloerd, waarna Daan Driever de toegekende penalty benutte.

Toen even later Jong De Graafschap met een man minder verder moest spelen, kreeg Be Quick meer lucht. ,,Natuurlijk probeerden ze het wel, met veel hoge en lange ballen en zelfs met een mee opkomende keeper, maar wij bleven heel geconcentreerd spelen’’, had Waalderbos gezien, ,,waardoor we, afgezien van een bal op de kruising, eigenlijk niet in grote problemen zijn geweest. Compliment aan de ploeg en vooral ook aan de verdediging.’’ Door de tweede zege van het seizoen klimt Be Quick 1887 naar de twaalfde positie in de derde divisie. De ploeg van de Harense Esserberg heeft zes punten uit vijf wedstrijden.