© Belga

1 / 2
thumbnail: null

Westerlo walst over Roeselare: 4-0 in 't Kuipke

Westerlo walste vanavond over Roeselare en kon vier keer scoren in eigen huis: De Kemphanen kunnen de rode lantaarn in 1B nu doorgeven aan Tubeke. De wedstrijd in 't Kuipke kende een dolle start, met een rode kaart voor de Westvlamingen en een eerste doelpunt van Westerlo na 12 minuten. In de 37ste minuut verdubbelde het de score met een goal van De Ceulaer. Bij aanvang van de tweede helft zakte de wedstrijd wat in, maar ongeveer een kwartier voor affluiten volgde dan de 3-0 en wat later de 4-0.Een oppepper van formaat na een slechte seizoensstart.

BaP

De eerste overwinning van het seizoen is er voor Westerlo één buiten discussie. Al speelde Roeselare wel bijna een hele match met tien na de vroege uitsluiting van Zolotic. Naessens miste na vijf minuten nog een strafschop, maar Corstjens kopte wat later een hoekschop binnen. Nog voor de rust stond het 2-0, via De Ceulaer.

In de tweede helft liep Westerlo nog verder uit. Na een fout van Biebauw op De Ceulaer trapte een uitstekende Christensen de elfmeter nu wel tussen de palen. De Ceulaer moest met een letsel (pols?) naar de kant. Kort voor inrukken maakte Annys er 4-0 van. Op aangeven van Christensen kopte hij nummer vier tegen de netten. Voor Roeselare mikte Lecomte in de tweede helft de beste kans op de paal. Westerlo pakte zijn eerste driepunter, het verlaat de laatste plaats en geeft de rode lantaarn door aan Tubeke.