Slachtoffer roofoverval aan verwondingen overleden

© Istock

Eén van de twee slachtoffers van een roofoverval in Tegelen is afgelopen vrijdag overleden. Het Openbaar Ministerie (OM) verricht maandag sectie op het lichaam, aldus een woordvoerder.

Marco van Kampen

Een man (49) en een vrouw (30), beiden afkomstig uit Tegelen, werden op 20 augustus opgepakt nadat ze eerder een woning aan de Lingsterhofweg in de wijk De Nieuwe Munt in Tegelen hadden overvallen. Twee personen raakten daarbij gewond. Een vrouw brak haar arm en de bewoner van het betreffende huis werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou het dus niet overleven.Lees ook: Bewoners zorginstelling ernstig gewond bij overval

Wat er precies in de woning is voorgevallen, wordt onderzocht. Het OM verdenkt de daders van poging tot doodslag. Het duo zit nog steeds vast. Volgens een woordvoerder van het OM Limburg dienen ze zich aanstaande donderdag in de Raadkamer te melden.

MaatregelenHet slachtoffer was een cliënt van De Zorggroep. Die huurt een deel van de woningen aan de Lingsterhofweg. De bewoners krijgen lichte tot zware hulp in huis.

Na de overval liet De Zorggroep een beveiligingsbedrijf extra surveilleren in en rondom De Nieuwe Munt. Het doel was om het gevoel van onveiligheid bij de bewoners wat weg te nemen.