Hoofdklasse A: SWZ lacht, Heerenveen huilt

FOTO ARCHIEF

In de hoofdklasse A won SWZ Sneek op eigen veld van Purmersteijn (3-1). VV Heerenveen duikelde naar de laatste plaats na een 3-0 verlies bij Alphense Boys.

De gasten begonnen fel en kwamen verdiend op voorsprong. Toch gingen de Snekers met een 1-1 stand rusten, dankzij een treffer van Kevin Huitema. In de tweede helft was de openingsfase wederom voor Purmersteijn, maar toen nam Gerben Visser zijn ploeg bij de hand. Met seizoenstreffers drie en vier zorgde Visser er hoogstpersoonlijk voor dat de drie punten in Sneek bleven. Voor SWZ was het de eerste overwinning van het seizoen.

VV Heerenveen wacht nog steeds op de eerste driepunter. Alphense Boys was op eigen veld met 3-0 te sterk. De bezoekers keken binnen twintig minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Door de vierde nederlaag in vijf duels zakte Heerenveen naar de laatste positie op de ranglijst.