Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 22 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Huishouden doen verlaagt kans op vroegtijdige dood

Goed nieuws! De lichaamsbeweging die nodig is bij huishoudelijke activiteiten, verlaagt de kans op een vroegtijdige dood bij mensen, blijkt uit nieuw onderzoek. Kun je de volgende keer als je stofzuigt met een gerust hart alle hoekjes van de kamer meenemen.

30 minuten beweging

Dit komt omdat je als mens minimaal 30 minuten beweging per dag nodig hebt om gezond te leven. Aan het onderzoek van The Lancet deden er in totaal ruim 30.000 mensen mee. De meesten kwamen aan hun lichaamsbeweging door te wandelen, maar andere deelnemers bewogen gewoon binnenshuis: bijvoorbeeld door het doen van huishoudelijke taken als stofzuigen of dweilen. En deze fysieke activiteiten verlagen net zo goed het risico op jong sterven, blijkt uit de resultaten.

Huishouden doen verlaagt kans op vroegtijdige dood
Stofzuigen is dus goed voor je. Foto: Giphy

Gemiddeld 150 minuten per week aan een vorm van fysieke activiteit doen, vermindert ook de kans op hart- en vaatziektes.

En de sportschool dan?

We gaan nu niet zeggen dat het niet nodig is om je abonnement op de spotschool op te zeggen. Maar als je weinig tijd en zin hebt om je hardloopschoenen aan te trekken, is de vloer een keertje extra dweilen misschien wel een goede (tijdelijke) oplossing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.