Direct naar artikelinhoud

'Veiligheidsissues Uber zoals in Londen hier niet aan de orde'

Volgens een woordvoerder van Uber Nederland staan de zaken er hier anders voor dan in Londen, waar vrijdag door de toezichthouder is besloten de vergunning van het taxibedrijf in te trekken.

In tegenstelling tot in Londen heeft de ondernemer die het vervoer verricht hier een taxivergunning nodig.Beeld ANP

In Londen is het doek gevallen voor de taxidienst. Op 30 september loopt de huidige licentie van Uber daar af en die wordt niet verder verlengd.

De Londense transporttoezichthouder TfL vindt namelijk dat het bedrijf zijn verantwoordelijkheid niet neemt en zo de veiligheid van het publiek niet kan waarborgen.

Bel- en bestelmarkt
De taxidienst heeft in een reactie laten weten zich niet te kunnen vinden in het oordeel. Een woordvoerder van de Nederlandse afdeling van het bedrijf wijst erop dat de situatie hier overigens anders ligt dan in Londen, omdat in Nederland de structuur van de 'bel- en bestelmarkt' anders is.

In tegenstelling tot in Londen heeft de ondernemer die het vervoer verricht hier een taxivergunning nodig. Zo zijn ook de chauffeurs die de Uberapp gebruiken in het bezit van een taxivergunning. 

'Los daarvan zijn de zaken wat betreft de veiligheidsissues zoals door TfL aangehaald in Nederland niet aan de orde,' laat Uber Nederland weten. 'We werken constructief samen met de landelijke overheid en steden om lokale oplossingen te bieden voor de zaken waar zij tegenaan lopen.'

Dat sluit niet uit dat ook in Nederland een onderzoek loopt naar de taxiservice. De Inspectie Leefomgeving en Transport wil vrijdag niet ingaan op de vraag of er onderzoek loopt naar Uber. Over lopende onderzoeken doet de instelling geen uitspraken.

Uberpop
Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) oordeelde donderdag dat de goedkoopste service Uberpop verboden blijft in Nederland. Met de andere diensten van de app, zoals UberX en Uberblack vond het CBb niks mis.