Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 22 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Zoontje van Asscher tekent Eberhard Van Der Laan

PvdA-leider en vicepremier Lodewijk Asscher woont samen met zijn gezin in Amsterdam. De stad waar hij jarenlang politiek actief is geweest in de gemeenteraad, als wethouder en later als waarnemend burgemeester van Amsterdam, tot Eberhard van der Laan hem opvolgde.

Zijn 10-jarige zoontje kreeg als huiswerk de opdracht: vertel iets over wat je opviel in het nieuws. Asscher plaatste een foto van het uiteindelijke resultaat van de door zijn zoontje gemaakte opdracht.

De tekening is goed gelukt. De karakteristieke trekken die Van Der Laan typeren, zoals zijn grote neus en ook zijn ambtsketting, zijn in de tekening verwerkt.

„Ik ben dankbaar voor Eberhards zorg en ik vind het jammer dat hij er straks niet meer is en ik zal goed voor onze stad zorgen”, schrijft zijn zoontje.

Van der Laan kondigde onlangs aan te stoppen met zijn taken als burgemeester nadat hij te horen had gekregen dat hij ongeneeslijk ziek is. Van der Laan kreeg buiten zijn ambtswoning applaus van minstens duizend Amsterdammers als dank voor zijn werkzaamheden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.