Zowel Tom als Anna reden tijdens hun WK tijdrit in een speciaal pak van Bioracer.

Het Vlaamse Bioracer sponsort de KNWU en zorgt dus ook voor de oranje teamkleding. Tijdritkleding luistert ‘nauw’. Dat klinkt logisch! Daartoe hebben de gesponsorde atleten pakken op maat. De coureur wordt opgemeten en aan de hand van de gegevens wordt een pak gemaakt. In de vestiging in België. Beide droegen een Speedmaster pak. Gemaakt van -oneerbiedig-  kunststof. Bioracer past stoffen toe met namen als Airmesh, Airstripe en Speedsilk (een speciale coating). Aangezien een tijdrit alleen maar bedoeld is om zo hard mogelijk te rijden in een zo kort mogelijke tijd is aerodynamica belangrijker dan comfort.

Ook voor jou?

Dit maakt onderdeel uit van de speciale service van Bioracer: voor een bedrag van 750 euro wordt je als atleet opgemeten in de fabriek, er worden twee pakken gemaakt, je krijgt er de speciale ‘booties’ en handschoenen bij. Opmeten, produceren, passen en eventueel aanpassen maakt deel uit van deze service. Uiteraard heeft Bioracer ook standaard Speedwear concept: een standaard tijdrit pak is er vanaf zo’n 200 euro. Check stories.bioracer.com/speedmastertt

Speciale Lazerhelmen tijdens de wegwedstrijd?

Dit weekend tijdens de wegwedstrijd ga je ze misschien zien. De speciale Lazer helmen die ze maakten voor de renners die ze sponsoren. Matzwarte Bullets, met daarop een vlag van het land dat ze vertegenwoordigen. Lazer is aan het onderzoeken of ze deze customization opties ook aan ‘gewone’ consumenten kunnen gaan aanbieden.

Lees ook