Direct naar artikelinhoud

Chelsea toont tegen Nottingham Forest grote kloof tussen topvoetbal en middenmoter (5-1)

De derde ronde van de Engelse League Cup kende vanavond geen bekerstunts. Chelsea boekte met 5-1 de grootste zege, tegen de slapende reus Nottingham Forest.

Michy Batshuayi en zijn teamgenoten vieren de vijfde goal.Beeld reuters

Met ruim vierduizend man waren ze op een woensdagavond naar West-Londen gekomen, de supporters van Nottingham Forest. Stiekem koesterden ze de hoop dat hun team, op de 13de sterfdag van de legendarische Forest-manager Brian Clough, voor een bekerstunt kon zorgen tegen het almachtige Chelsea. Het rode leger uit de Midlands zorgde voor een heerlijke sfeer in het uitverkochte Stamford Bridge, maar de thuisploeg verzorgde een galavoorstelling die de vorm kreeg van een ruim overwinning.

De ontmoeting in de derde ronde van de Carabao Cup, zoals de League Cup tegenwoordig heet, had ondanks de uitgelaten sfeer in het stadion iets tragisch. Al jaren speelt Forest, dat in de tweede helft van de jaren zeventig heerste in Engeland en Europa, in de lagere divisies. De laatste keer dat het Chelsea in competitieverband trof was eind vorige eeuw. Het treffen vanavond bewees vooral hoe groot het verschil is geworden tussen de top van de Premier League en een middenmoter in de Championship, een gat dat met het jaar lijkt te groeien.

Chelsea-manager Antonio Conte, hyperactief als immer en meerdere malen toegezongen door de thuisfans, had ervoor gekozen om met een reserveteam aan te treden, versterkt met de basisspelers Gary Cahill, de aanvoerder, en Eden Hazard, die wedstrijdritme nodig heeft na een enkelblessure. Maar ook voor dit beloftenteam was Forest geen partij. Na negentien minuten stond het al 2-0 dankzij doelpunten van het Braziliaanse enfant terrible Roberto Kenedy en de Belg Michy Batshuayi. Dit Chelsea zou ook Ajax, Feyenoord en PSV zonder veel problemen verslaan.

Heel even leek het alsnog spannend te worden toen Kieran Dowell voor de gasten de lat raakte met een fraaie vrije trap. Na dit intermezzo gingen the Blues verder waar ze gebleven waren. Debutant Charly Musonda Jr, weer een Belgisch talent, zorgde kort voor rust voor de 3-0. In de tweede helft deed Chelsea het rustiger aan. Hazard raakte de paal en legde de bal even later panklaar voor Batshuayi, die zijn tweede maakte. De 23-jarige Brussellaar voltooide zijn hattrick vijf minuten voor tijd. Inmiddels had Conte onbekende talenten als Ethan Ampadu en Dujon Sterling speeltijd geboden

Dit Chelsea zou ook Ajax, Feyenoord en PSV zonder veel problemen verslaan
Zonder buit keerden de Forest-fans evenwel terug naar Robin Hood-land

De Forest-fans bleven ondanks de afstraffing enthousiast doorzingen en kregen in de laatste seconde hun verdiende loon toen invaller Tendayi Darikwa een troosttreffer scoorde. Zonder buit keerden ze evenwel terug naar Robin Hood-land. Op de terugreis zullen we wellicht fans ontmoeten van Doncaster Rovers, wier team met 1-0 van het grote, maar zwalkende Arsenal had verloren in het Emirates stadion. De beide Manchester-clubs wonnen ook. United had geen moeite met Burton Albion (4-1), maar City beleefde benauwde momenten bij West Bromwich Albion (1-2).

In de volgende ronde komt Everton, met Ronald Koeman, naar Stamford Bridge.