Direct naar artikelinhoud

Ook De Dijk door naar volgende ronde, Ajax-amateurs kansloos

De Dijk uit Noord is de derde Amsterdamse club die door is naar de volgende ronde van het bekertoernooi. Dat geldt niet voor de Ajax-amateurs.

De Ajax-amateurs waren in de Johan Cruijff Arena kansloos tegen FC Utrecht.Beeld Pro Shots / Jasper Ruhe

De Dijk wist op het eigen sportpark Schellingwoude HHC Hardenberg te verslaan met 2-1. De Amsterdammers gingen voortvarend van start, maar het was Hardenberg dat voor rust op voorsprong kwam.

Niet ver in de tweede helft was het El Gourari die de gelijkmaker maakte op aangeven van Tayeb. De Hardenbergers probeerden daarna nog wel terug te komen, maar het was Zwarthoed die voor de Amsterdammers de wedstrijd besliste.

Voor de Ajax-amateurs verliep de avond minder voorspoedig. De ploeg kreeg de kans om in de (nagenoeg lege) Johan Cruijff Arena te spelen, maar dat kon de wedstrijd geen glans geven. Tegenstander FC Utrecht was voor de de Ajacieden veel te sterk en overklasde hen al in de eerste helft met 0-6.