Instagram
Volledig scherm
Instagram © shutterstock

Criminelen regelen vanuit cel dates via Instagram

Gedetineerden zijn met het grootste gemak van de wereld actief op sociale media als Instagram en Facebook. Ze smokkelen illegaal en tot angst van gevangenispersoneel, mobiele telefoons naar binnen. Daarmee regelen ze zelfs openlijk seksdates voor in hun cel.

  1. ‘Als over dit aspect was nagedacht, hadden we in coronacrisis niet zo op cultuur bezuinigd en bibliotheken gesloten’
    PREMIUM

    ‘Als over dit aspect was nagedacht, hadden we in coronacri­sis niet zo op cultuur bezuinigd en bibliothe­ken gesloten’

    Rampen beginnen vaak met verderf, dood, ellende en verwoesting. Maar diezelfde rampen halen vervolgens ook compassie en goedheid bij veel mensen naar boven. ,,Je medemensen helpen blijkt dan een diepgewortelde behoefte”, zegt cultuurhistoricus Lotte Jensen. Ze zag in de grootste rampen die Nederland door de eeuwen heen hebben getroffen hoopvolle rode draden van barmhartigheid. En lessen voor bijvoorbeeld de coronacrisis.
  2. Celine (21) valt net als 1,1 miljoen Nederlanders met licht verstandelijke beperking buiten veel regelingen
    PREMIUM

    Celine (21) valt net als 1,1 miljoen Nederlan­ders met licht verstande­lij­ke beperking buiten veel regelingen

    Celine (21) heeft net als 1,1 miljoen Nederlanders een lichte verstandelijke beperking en valt buiten veel regelingen. Na speciaal onderwijs kan ze bijna niet verder studeren. Ze is ‘niet slecht genoeg’ voor een dagbesteding, maar een goede baan is er ook niet. Ze blijkt niet de enige: ouders maken zich ernstige zorgen. ,,Het lijkt of niemand weet wat ze ermee moeten.”
    De Lier