Luister naar

Ophef in de regio

Nieuws
redactie nd
woensdag 20 september 2017 om 03:00
Het warenhuis in het oude VenD-pand heeft een luxe uitstraling.
Het warenhuis in het oude VenD-pand heeft een luxe uitstraling. RTV Oost

verdwdaalde ree loopt door Noordeloos

In Noordeloos struinde dinsdagmorgen een verdwaalde ree door het dorp. De politie probeerde het dier te vangen, maar dat lukte niet. Een jager schoot het reetje uiteindelijk dood. Dit omdat het dier een gevaar zou kunnen vormen voor automobilisten op een provinciale weg, aldus RTV Rijnmond. Het is niet bekend waar het hert vandaag kwam en wat er met het kadaver gaat gebeuren.

SDC Putten gaat in op besloten training van PSV

Een tweet van de Gelderse voetbalclub SDC Putten maakte maandagavond wat los. De vereniging liet weten, in navolging van PSV een besloten training te houden. Maar daar bleek weinig van waar te zijn, aldus Omroep Gelderland. Putten en PSV spelen donderdagavond tegen elkaar in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi. PSV neemt dat duel zo serieus, dat er zonder publiek wordt getraind. Dat vonden de Puttenaren grappig, waarop ze besloten een tweet te plaatsen met het nepnieuws.

orgelman Groningen plotseling overleden

Hij was de grote kracht achter het draaiorgel in de stad Groningen: Marcel Eissens. Met zijn orgel Pronkjewail was hij regelmatig in de binnenstad te vinden. Maandag overleed hij plotseling op 59-jarige leeftijd, meldt RTV Noord. Eissens stond erom bekend dat hij op een bijzondere manier geld verdiende met het draaiorgel. Voorbijgangers konden bij hem pinnen. Hij bespeelde het orgel sinds 2010.

Hudson’s Bay opent in oud V&D-pand Zwolle

Na maanden leegstand lopen er vandaag weer klanten in het Zwolse pand waar voorheen Vroom & Dreesmann huisde. De Canadese keten Hudson’s Bay opent een vestiging van het warenhuis. RTV Oost mocht voorafgaand aan de opening alvast even binnenkijken. De winkel oogt luxer dan de V&D, valt de zender op. Er zijn veel dure merken te vinden. In het warenhuis werken in totaal tweehonderd mensen. Sommigen van hen werkten eerder voor V&D.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
'Bezwaar maken tegen nieuwbouw is volkssport nummer één aan het worden', zegt demissionair minister Hugo de Jonge.

Minister Hugo de Jonge: 'Boze buurmannen maken veel geluid, maar de mensen in de knel hoor je niet'

Boze buren die bezwaar maken tegen nieuwbouwprojecten, trekken te vaak aan het langste eind, vindt minister Hugo de Jonge. ‘We kennen toch allemaal wel jongeren die staan te springen om een woning?’

Twee van de initiatiefnemers: Femmetje de Wind en Huub Stapel.

'Allemaal een oranje keppel, op Koningsdag!' BN-ers komen in actie tegen golf van antisemitisme

De Joodse gemeenschap een hart onder de riem steken en de zwijgende meerderheid een stem geven, dat is het doel van 'Wij zijn allemaal oranje', een actie die plaatsvindt op Koningsdag.

Nieuwbouwprojecten lopen in meer dan 4 van de 5 gemeenten tegen bezwaren aan, zoals hier in de gemeente Bergen (NH). Bezwaarprocedures worden vooral door omwonenden begonnen.

Woningzoekende de dupe van bezwaarmakende burger. 'Omwonenden accepteren steeds minder'

Het is demissionair minister Hugo de Jonge een doorn in het oog: buurtbewoners die de bouw van nieuwe woningen tegen willen houden. Maar hoeveel woningen worden door bezwaren vertraagd, en wat zit er achter?

Duikers plaatsen koraal in het grote aquarium van Burgers' Ocean in Arnhem.

Burgers' Ocean vangt bedreigd koraal op in aquarium en gaat bouwen aan 'reservepopulatie'

Hoe stop je de verwachte verdwijning van belangrijke koraalriffen aan het eind van deze eeuw? Stop ze in grote aquaria wereldwijd, is de gedachte achter het project World Coral Conservatory (WCC).

De Arnhemse wijk Immerloo is een van de armste buurten van Nederland.

Arnhem gaat de schuld van tientallen gezinnen afkopen. 'De stap naar schuldhulpverlening is te groot'

Arnhem gaat in één klap de schulden aflossen van inwoners van de wijk Immerloo II. Waarom is dat nodig? 'Dit moet leiden tot een gesprek over onze omgang met schulden.'

Afgeschermde en bewaakte Israëlische ambassade in Den Haag.

Koranverbrandingen en oorlog Israël-Hamas vergroten kans op terroristische aanslag in Nederland

De kans op een jihadistische aanslag in Nederland is afgelopen jaar toegenomen, schrijft inlichtingendienst AIVD. Actuele gebeurtenissen als koranvernielingen en de oorlog tussen Israël en Hamas spelen daarbij een belangrijke rol.