Direct naar artikelinhoud

78 woningen op plek van Spaarndammerschool

Bouwbedrijf Heijmans start in april 2018 met de bouw van het Spaarndammerhart. De nieuwbouw komt op de plek waar vroeger de Spaarndammerschool stond.

Bovenaanzicht van het nieuwbouwprojectBeeld 3D Studio Prins

De architectuur van het Spaarndammerhart sluit nauw aan bij de bestaande bouw om het project heen. Door het vele gebruik van bakstenen sluit de bouw aan bij de Amsterdamse School die past bij de andere woningen in West. 

Het Spaarndammerhart bestaat uit 78 nieuwbouwwoningen. Ruim dertig procent wordt geschikt gemaakt voor sociale huur. Naast de eengezinskoopwoningen worden de resterende woningen geschikt gemaakt voor verhuur aan middeninkomens.

Bijzonder aan het project dat tussen de Hembrugstraat en de Polanenstraat komt, is de binnentuin. De tuin werd ontwikkeld na inbreng van buurtbewoners. De tuin wordt gemeentelijk bezit en daarom wordt van bewoners verwacht dat ze het onderhouden. De nieuwbouwwoningen omsluiten de hele tuin.

Parkeren kunnen bewoners van het Spaarndammerhart in de speciaal ingerichte parkeergarage. De parkeerkelder bevindt zich onder de binnentuin. 

Het is nog niet bekend wanneer de woningen worden opgeleverd.

Het SpaarndammerhartBeeld 3D Studio Prins