[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T

Sprookje Hapoel Tel
Aviv lijkt voorbij

AMSTERDAM - Hapoel Tel Aviv moet vrezen dat volgende week een einde komt aan het Israëlische UEFA Cupsprookje. De club, die eerder Gaziantepspor, Chelsea en Lokomotiv Moskou elimineerde, kwam thuis tegen Parma AC niet verder dan 0-0 en staat in Italië voor een loodzware klus.

De thuisploeg begon furieus, kreeg ook een aantal goede kansen, maar faalde in de afwerking. Ook in het verdere verloop van de wedstrijd had Hapoel het beste van het spel. De stugge Italiaanse verdedigers gaven echter nauwelijks kansen weg.

Ook de aanvallen van Parma bleven echter tot een minimum beperkt.

De Italianen konden als excuus voor de angstige speelwijze aanvoeren dat zij een handvol sleutelspelers misten, die donderdag waarschijnlijk wel weer van de partij zullen zijn.

Hapoel moet het in Parma stellen zonder keeper Shavit Elimeleh, die in blessuretijd Marco di Vaio vloerde en zijn derde gele kaart van het toernooi kreeg. Ook verdediger Assi Domb kreeg zijn derde prent en is geschorst.

Reuzendoder Slovan Liberec, eerder te sterk voor Real Mallorca en Celta de Vigo, heeft in Frankrijk een uitstekende basis gelegd voor het bereiken van de kwartfinale.

De Tsjechen speelden verrassend gelijk tegen Olympique Lyon (1-1). Er zat zelfs nog meer in voor de gasten, die in de vijftiende minuut via Tsjechisch international Stajner de leiding namen. De Fransen kwamen pas in blessuretijd langszij. Sidney Govou scoorde op aangeven van Juninho.

Borussia Dortmund lijkt verzekerd van een plaats bij de laatste acht. Ewerthon scoorde voor 'BVB' de belangrijke uitgoal tegen Lille en bezorgde de Duitsers daarmee een uitstekende uitgangspositie. De gelijkmaker van Bassir kon daar niets aan veranderen (1-1).

Hapoel Tel Aviv (Isr)-Parma (Ita) 0-0. Scheidsrechter Pedersen (Noo). Toeschouwers: 17.000.

Olympique Lyon (Fra)-Slovan Liberec (Tsj) 1-1 (0-1). 14. Stajner 0-1 (strafschop), 90. Govou. Scheidsrechter De Bleeckere (Bel).

Lille (Fra)-Borussia Dortmund (Dui) 0-1 (0-0). 67. Ewerthon 0-1, 73. Bassir 1-1. Scheidsrechter Dauden Ibanez (Spa).

Internazionale (Ita)-AEK Athene (Gri) 2-1 (2-1). 8. Zagorakis 0-1, 14. Zanetti 1-1, 37. Kallon 2-1, 56. Ventola 3-1. Scheidsrechter Poll (Eng).