De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 22 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Uur van de waarheid
aangebroken voor Team Glas

   
 

SALT LAKE CITY - Het moeten de runs van zijn leven worden, zoveel staat wel vast. Na jaren van voorbereiding, training, nog meer voorbereiding en nog meer training begint bobsleeër Arend Glas vandaag in het Utah Olympic Park aan zijn olympische missie, die welgeteld vier runs duurt, eerlijk verdeeld over twee dagen. Samen met de remmers Timothy Beck, Arnold van Calker en Marcel Welten vormt de 33-jarige piloot het 'Team Glas', dat alle troeven op een succesvol olympisch debuut in de 4-mansbob heeft gezet.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x284, 14kb)
Bobsleeër Arend Glas begint vandaag in het Utah Olympic Park aan zijn olympische missie.
Vier jaar geleden miste Glas de kwalificatie voor de Winterspelen in Nagano, waarna hij de lat voor zichzelf en zijn teamgenoten direct omhoog schoof. Een toptienklassering in Salt Lake City is sindsdien het doel dat de Nederlandse piloot en zijn teamleden voor ogen hebben en vandaag en morgen worden ze daarop afgerekend.

De trainingen in Salt Lake City, waar 'Nederland I' afgelopen nacht de twee laatste van in totaal zes trainingsruns afwerkte, verliepen niet helemaal naar wens. Glas wees - deels terecht - op de erbarmelijke weersomstandigheden, die van de hoog in de Rocky Mountains gelegen bobbaan de afgelopen dagen een rommelig sneeuwkanaal maakten. "We wilden graag twee verschillende ijzers testen, maar met al die sneeuw in de baan is het moeilijk om tot een objectief vergelijk te komen", aldus Glas. "We kiezen waarschijnlijk voor dezelfde ijzers waarmee we in Cortina (waar Team Glas zich met een vierde plaats tijdens het EK plaatste voor de Olympisch Spelen, red.) van start zijn gegaan."

Glas was zichtbaar ontevreden met het verloop van de trainingen, waarbij zijn team niet in de buurt van de toptientijden kwam. "Het loopt niet lekker, maar met al die sneeuw is het ook niet makkelijk", aldus de Groninger. "We hebben de eerste trainingsdag een nieuw veerblad uitgeprobeerd, maar dat was gezien de tijden (19e en 17e) geen succes. Kwam bij dat we als een van de laatste bobs van start gingen, dan is de baan al flink toegetakeld. Kortom, het zit allemaal nog niet echt mee, maar wanhopen doe ik zeker niet. We hebben wel vaker waardeloos getraind om vervolgens een paar geweldige runs neer te zetten."

Na het goede resultaat dat Glas samen met Marcel Welten in de 2-mansbob behaalde, heeft hij zichzelf precies één dagje rust en ontspanning gegund. "We zijn gezellig naar het Holland House gegaan, ik vond dat best een keertje kunnen", aldus Glas. "Maar je merkt dat de druk van buitenaf tijdens de Winterspelen veel groter is dan bij andere belangrijke wedstrijden en mensen toch even raar opkijken als je de teugels een dagje wat laat vieren. Maar geloof me, wij weten heel goed waar we mee bezig zijn en het team heeft meer dan genoeg verantwoordelijkheidsgevoel om te weten wat wel en niet kan. We hebben er alles aan gedaan om hier in Salt Lake City een topprestatie te leveren. Mocht dat niet lukken, dan heeft het zeker niet aan de voorbereiding gelegen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 22 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.