Direct naar artikelinhoud

Nieuwe aangiftes tegen ontuchtverdachte De Bilt

De Partou Kinderopvang op de locatie Sportpark Weltevreden.Beeld ANP

De 27-jarige pedagogisch medewerker die wordt verdacht van ontucht op een buitenschoolse opvang in De Bilt, heeft mogelijk meer jonge kinderen misbruikt. 

Het Openbaar Ministerie laat weten dat sinds de informatiebijeenkomst van vorige week, meerdere ouders aangiftes en meldingen hebben gedaan.

Volgens een woordvoerder van het OM gaat het om minder dan vijf nieuwe aangiftes, een specifiek aantal wil het OM niet noemen. De man uit Utrecht werd vorige week opgepakt nadat twee kinderen hun ouders hadden verteld dat zij seksuele handelingen moesten doen bij de begeleider op de opvang. Hij werd kort hierna aangehouden, en heeft bekend.

De nieuwe aangiften worden nu onderzocht. "Ze hebben betrekking op feiten die gepleegd zouden zijn met meisjes op dezelfde locatie als waar het aanvankelijke feit plaatsvond", laat de woordvoerder van het OM weten.

Aangifte

De verdachte zit momenteel vast en speciale zedenrechercheurs onderzoeken de zaak. Volgende week donderdag zal hij voor de raadkamer van de rechtbank moeten verschijnen. Die beslist over verlenging van het voorarrest.

Ongeruste ouders en andere betrokkenen kunnen zich nog altijd tot de gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD) wenden voor advies of tot de politie als zij een melding willen maken of aangifte willen doen, aldus het OM.

De GGD heeft een speciaal telefoonnummer voor ouders geopend. Daar is tot nu toe volgens een woordvoerster nog niet veel naar gebeld. Bij Slachtofferhulp kwamen enkele hulpvragen binnen.

Partou

Partou, voormalig werkgever van de Utrechtenaar heeft speciale pedagogisch medewerkers op de buitenschoolse opvang in De Bilt ingezet voor ouders en kinderen met vragen. De organisatie kreeg veel vragen, ook van klanten van vestigingen elders in het land.

Bij ouders, kinderen en collega’s van de locatie waar hij werkte, sloeg het nieuws, dat werd gebracht op een grote informatiebijeenkomst, in als een bom.

De medewerker was zeer geliefd en werkte al vijf jaar bij Partou, de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland, met 300 vestigingen en ruim 3300 medewerkers in dienst.