Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Dit moet u weten voor u gaat eten

Dit moet u weten voor u gaat eten
Beeld Google

De aarde heeft gebeefd in Griekenland en Turkije, Salvador Dalí is opgegraven, en België viert 21 juli. Dit moet u weten voor u aan tafel gaat.

In het nieuws

1. Aardbeving eist twee doden op Kos

Bij een krachtige aardbeving tussen de Turkse kust en het Griekse eiland Kos zijn de afgelopen nacht twee mensen om het leven gekomen. Volgens de politie gaat het om een Turkse en een Zweedse toerist. Kos werd het zwaarst getroffen: behalve de twee doden vielen er zeker 120 gewonden.

In het nieuws
Beeld EPA

2. Linkin Park-frontman stapt uit het leven

"In shock en gebroken, maar het is waar." Chester Bennington, de zanger en frontman van rockband Linkin Park, heeft zich van het leven beroofd. Bennington vocht al jaren tegen een drank- en drugsverslaving.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of op zelfmoord1813.be

In het nieuws
Beeld REUTERS

3. België viert feest

Ons land viert vandaag feest, en Google viert mee. Wie vandaag Google.be opent, krijgt niet het bekende logo te zien, maar wel een speciale doodle ter gelegenheid van 21 juli. Herkent u de 20 landmarks?

De nationale feestdag staat dit jaar in het teken van 'fier om te dienen'. Een overzicht van de activiteiten, evenementen en feesten vindt u hier

En bent u van mening dat een nationale feestdag niet compleet is zonder een stevig bord Belgische kost? Dan vindt u hier enkele restaurants waar u zich even goed thuis voelt als bij de bomma zelve. Omdat ook vaderlandsliefde door de maag gaat. Smakelijk!

4. Churchill wou nazi-plannen vernietigen

Gewezen Brits premier Winston Churchill heeft zijn uiterste best gedaan om alle sporen te vernielen van de pogingen van Nazi-Duitsland om Groot-Brittanië te veroveren en de voormalige koning Edward VIII terug op de Britse troon te krijgen. Dat blijkt uit recent opgedoken documenten.

Nog meer Brits oorlogsnieuws: de ontsnapping van het Britse leger uit de Noord-Franse kustplaats Duinkerken wordt door veel Britten gezien als metafoor voor de brexit. Oorlogsromantiek is de brexiteers nooit vreemd geweest. Maar lang niet alle Britten zijn ervan overtuigd dat de scheiding van de EU, net als de nederlaag bij Duinkerken, ook als overwinning gevierd kan worden. (+)

< Lees nu alle artikels in onze Pluszone een maand lang helemaal gratis via demorgen.be/proef

5. Salvador Dalí opgegraven

Is een kaartlegster dan toch het kind van Salvador Dalí? Het lichaam van de surrealistische Spaanse kunstenaar Salvador Dali is gisterenavond opgegraven voor een vaderschapstest, 28 jaar na zijn dood. 

6. Qatar past omstreden antiterreurwetgeving aan

Qatar heeft zijn wetgeving rond de strijd tegen terreur aangepast. Dat heeft het land gisteren aangekondigd. Die omstreden wetgeving was een van de oorzaken voor de huidige crisis in de Golfstreek, waarbij Qatar er door zijn buurlanden van beschuldigd wordt extremistische groeperingen te ondersteunen.

En ook nog

1. Waan u even een astronaut

Heeft u altijd al een kijkje willen nemen in het International Space Station? Dat kan nu in Google Street View. De dienst laat u rondkijken in de vijftien modules van het ruimtestation. U ontsnapt er even aan de zwaartekracht en ontdekt onder andere waar de astronauten eten en naar het toilet gaan.

En ook nog
Beeld Google Street View

2. Een stukje paradijs op aarde

Er zijn veel waanzinnige resorts op deze planeet, maar eentje spant de kroon. Logisch, want de Trump National Doral is eigendom van de president van de USA. En die neemt geen genoegen met tweede plaatsen. Nadat zijn creditcard was gecheckt, mocht verslaggever Olaf Tempelman er de sfeer proeven. (+)

En ook nog
Beeld Getty Images