Verpleegster krijgt werkstraf: gevaarlijk rijgedrag onder invloed ghb in Assen

Voor gevaarlijk rijgedrag onder invloed van de drug ghb is een 34-jarige vrouw uit Assen vrijdag veroordeeld tot 100 uur werkstraf.

De verdachte reed februari vorig jaar met haar auto in Assen tegen een paaltje. Zij bleek zwaar onder invloed van ghb. In haar auto werd ook een hoeveelheid van deze drug gevonden. De vrouw verklaarde huilend: ,,Ik had ghb gebruikt met een vriendin. Ik was druk met studie en werk. Het werd me allemaal even te veel. Toen ben ik in de auto gestapt. Dat had ik nooit moeten doen.”

De Assense erkende dat zij beter had moeten weten. Ze werkt als verpleegkundige en kent de gevaren van drugs. ,,Ik heb de drugs nu helemaal afgezworen.” Haar advocaat Meike Lubbers wees erop dat het rijbewijs van de vrouw is ingenomen door het CBR. ,,Pas is februari komt zij in aanmerking voor onderzoek om haar rijbewijs terug te krijgen.”

De politierechter hield daar rekening mee bij het bepalen van de straf. De vrouw heeft geen strafblad. ,,Ik zie ook duidelijk dat u er goed van doordrongen bent dat dit niet kan.” De rechter vindt wel dat zij straf verdiend voor haar onverantwoorde rijgedrag, waarbij ook anderen in gevaar zijn gebracht.