Direct naar artikelinhoud
Schuim

Pornografisch vechtfeest Sexy Violence is echte Fightclub

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: Sexy Violence.

Organisator Sam Andreas en bokstrainer-lasser Jens van Dongen. 'Hebben jullie het naar je zin, motherfuckers!!!?'Beeld Schuim

Het is de laatste Schuim voor de zomerstop en ik heb er weer eentje, hoor: Sexy Violence.

Het zit zo. Seks en geweld worden gecriminaliseerd in deze samenleving, maar af en toe moet dat ventieltje gewoon even los. Ik hoop dat ik het een beetje correct samenvat.

Sexy Violence biedt de kans niet langer het beest in ons allen te ontkennen. Een open ring met twee opties: vechten of neuken. Er spelen ook vijf punkbandjes. 

Op het pontje zie ik in elk geval geen lid van de Fight Club in jarretels (m/v). Ik ga het maar weer allemaal over me heen laten komen en stap naar binnen. Daar word ik verwezen naar de ­organisator. "Je herkent hem wel. Rode netkousen en een jas met 'Anus' achterop."
Daar is er inderdaad maar ééntje van.

Sam Andreas: "Ja, het is een experiment. Blijf je wel tot het eind?"

In het midden van de zaal is een driehoek afgezet met rood-wit lint. Achterin is een darkroom met zwart gordijn. Beide zijn leeg. Op een tafel liggen een bak met kettingen en een handboor. Ik begin me toch langzaam een beetje zorgen te maken.

Een gitarist van 15 en een drummer van 12 verzorgen inmiddels een ongenadige bak kabaal. Ik weet niet zo snel of dit OD Kids, Leave Home of Fuckfuckfuck is. Sexy Violence staat ook op het programma. Dat lijkt me een gelegenheidsband.
Het eerste rondje boksen gaat tussen Andreas en Jens van Dongen. Dat gaat er behoorlijk heftig aan toe, zeg.

Goed, en nu het neuken.

Tot nu toe komen we niet verder dan een diascherm waarop een mevrouw een oraal pleziertje uitdeelt aan een man in Spongebobkostuum - versneld afgespeeld.
Daar is de volgende punkband al. Er verdwijnen zowaar twee meisje en een jongen in de darkroom, maar als je hem in deze galherrie omhoog krijgt, verdien je een koninklijk lintje.

Ze komen alweer naar buiten. Tiarma Witte: "Het is een beetje teleurstellend."

Schuimverslaggever Hans van der BeekBeeld Linda Stulic

In de boksring komt de stoom er wel vanaf. Dit is potverdikkie echt de Fightclub. Mannen die in een zwetend hok vol op elkaar inslaan, toegeschreeuwd door andere mannen en een dj die ondertussen Ali Bumbaye, Ali Bumbaye met een beat draait.

Af en toe kijk ik nog, puur professioneel, achter het zwarte gordijn, maar daar blijft het leeg.

Wel verandert de punkband Sexy Violence de ruimte met een hoop geduw en getrek in één grote moshpit. Ah, daar vliegt ook het eerste bier al door de lucht, deels op mijn blocnote.

Hoogste tijd voor de zomerstop. Tot september!

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Wat Sexy Violence
Waar Sexyland, Ms van Riemsdijkweg
Wie Sam Andreas, Jens van Dongen, Wap Smit, Sjaak Veenboer, Fuckfuckfuck
Wanneer donderdag 20 juli, van 19.00 tot 23.00 uur

Drank en spijs **
Sfeer ****
Hans zag de lange bokser, ‘De Depressieve Windmolen’, toch vrij snel neergaan

Zijn Shaima Al-Sebaey (kunstacademie) en Tiarma ­Witte (Guv'nor) hier om te vechten of om te neuken? 'We zijn open minded knoksupporters.'Beeld Schuim
Performancegroep The Nightclub Disaster. Medeoprichter Indiana Roma Voss (midden, met rode pruik): 'Nou, mijn moeder is wel wat gewend, hoor.'Beeld Schuim
Oldtime classic punker Kevin Timmerman (midden, kunstenaar) en Phil en Ilse, liever relatief in cognito.Beeld Schuim
Uitvinder Daan, kapper Taco Stuiver, grafisch ontwerper Geraldine MacDonald en ontwerper Sietta Meynell. 'We gaan naar de darkroom, straks.' Mm-mm.Beeld Schuim
Wap Smit ('levensgenieter') en slager Sjaak Veenboer, pal na een heroïsch gevecht, pal voor een peuk.Beeld Schuim

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.