Deel dit artikel
-

UvA gaat partnerschap aan met Microsoft Research Lab Cambridge

Het Machine Learning Lab aan de Universiteit van Amsterdam (AMLAB) onder leiding van professor Max Welling start een partnerschap met het Microsoft Research Lab in Cambridge. De samenwerking is erop gericht enerzijds de tekorten aan vaardigheden in de industrie aan te pakken en tegelijkertijd de kennis voor de academische wereld te behouden.

Vanuit het partnerschap biedt Microsoft master- en PhD studenten van de Universiteit van Amsterdam stageplaatsen die zich concentreren op unsupervised deep learning en causaliteit in machine learning.

De uitwisseling wordt gefaciliteerd door AMLAB’s medewerker Joris Mooij en is gericht op basis onderzoekswerk binnen thema’s met een maatschappelijk belang, zoals de gezondheidszorg.

De samenwerking is een nieuwe aanpak om de volgende generatie talent in Machine learning te onderwijzen. Microsoft en AMLAB ondersteunen het standpunt dat onderwijsprogramma’s vanuit de industrie studenten niet vroegtijdig moeten werven om daarmee het kennistekort op korte termijn te verhelpen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond