© Geert Van de Velde

© EPA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Zanger Linkin Park (41) overleden

Chester Bennington, de zanger van de Amerikaanser rockband Linkin Park, is op 41-jarige leeftijd overleden. Bennington, die eerder openlijk sprak over depressies, beroofde zichzelf van het leven. De band stond enkele weken geleden nog op Rock Werchter.

mtm, fivr

Het lichaam van de Amerikaanse zanger werd donderdagochtend rond 9 uur (plaatselijke tijd) gevonden in een privéwoning in Palos Verdes Estates in Los Angeles.

Bennington was getrouwd en had zes kinderen bij twee verschillende vrouwen. De zanger kampte al jaren met depressies en met verslavingen aan drugs en alcohol. Hij verklaarde in het verleden al te worstelen met zelfdoding omdat hij als kind misbruikt geweest zou zijn.

De 41-jarige Amerikaan was ook goede vrienden met Soundgarden-zanger Chris Cornell, die zichzelf afgelopen mei van het leven beroofde. Vandaag zou Cornell zijn 53e verjaardag hebben gevierd.

Linkin Park is een Amerikaanse rockband die in 2000 wereldwijd doorbrak met hun debuutalbum Hybrid Theory. Daarop stonden onder meer de hits ‘Papercut’, ‘One Step Closer’, ‘Crawling’ en ‘In the End’. Later scoorden de Amerikanen ook nog grote hits met onder meer ‘Numb’ en ‘Faint’. Ook hun samenwerking met Jay Z. was enorm succesvol. Hun tweede studioalbum Meteora ging liefst elf miljoen keer over de toonbank.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER