Bekende Pirelli-kalender doet opnieuw onverwachte zet

© *

De jaarlijkse kalender van bandenmerk Pirelli zal er in 2018 eentje zijn met alleen zwarte modellen. Onder meer Naomi Campbell, Lupita Nyongo, Whoopi Goldberg en Dean 'Diddy' Combs poseerden voor de lens van fotograaf Tim Walker.

tib

Het thema van de shoot is 'Alice in Wonderland' en de rol van Alice wordt voor de kalender gespeeld door Duckie Thot, een opkomend Australisch-Soedanees model. Dat het sprookje door zwarte modellen uitgebeeld wordt, is een vondst van Edward Enninful, die onlangs tot nieuwe hoofdredacteur van de Britse Vogue werd benoemd. Hij is daarmee de enige zwarte hoofdredacteur in de geschiedenis van de Britse modebladen.

Het is niet de eerste keer dat Pirelli een kalender alleen met zwarte modellen uitbrengt: ze deden het al eens in 1987. Maar waar de modellen toen nog topless en in blote billen poseerden met etnische juwelen als schaamlapje, is dit een shoot die kracht moet uitstralen. Het albinomodel Thando Hopa, die voor de kalender in de rol van hartenkoningin kruipt, ziet het als een statement : "Elk meisje, of ze nu zwart, Chinees of Indisch is, zou haar eigen sprookje moeten kunnen hebben. Alice kan iedereen zijn. Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van cultuur, het zijn beelden die de stereotypes niet bevestigen."

De Pirelli-kalender bestaat al sinds 1964, maar probeert de laatste jaren om zijn sexy imago van zich af te schudden. Vorig jaar fotografeerde de bekende fotograaf Peter Lindbergh bekende actrices zoals Kate Winslet en Uma Thurman zonder photoshop. Het jaar daarvoor brak fotografe Annie Leibovitz met de traditie van pikante babes door te kiezen voor portretten van sterke vrouwen zoals Patti Smith, Serena Williams en Yoko Ono.

Duckie Thot Foto: Pirelli

Sasha Lane, Slick Woods Foto: Pirelli

Sean 'Diddy' Coms en Naomi Campbell Foto:Pirelli

Thando Hopa Foto: Pirelli

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen