Direct naar artikelinhoud

Zwemmer Van der Weijden toch later in Rotterdam

Zwemmer Maarten van der Weijden die sinds zaterdag bezig is met een zwemtocht van Amsterdam naar Rotterdam, zo'n 80 kilometer, komt iets later aan in de Maasstad dan gepland.

Twitter bericht wordt geladen...

De finish stond gepland rond 15.00 uur, maar volgens schipper Nick Meertens (die naast Van der Weijden vaart) komt de zwemmer naar verwachting tegen 18.00 uur aan in de Entrepothaven.

Volgens de schipper is het moeilijk te berekenen hoe laat de zwemmer aankomt. Rond 16.00 uur was de zwemmer al wel bij de Van Brienenoordbrug, dus al in de buurt van zijn eindbestemming.

Maar volgens Meertens staat er veel wind en wordt de stroming ook steeds sterker, waardoor Van der Weijden langzamer gaat zwemmen.

De 80 kilometer lange tocht door rivieren en kanalen markeert de opening van het zwemevenement Like2Swim, dat zondag in de haven van Rotterdam plaatsvindt. Van der Weijden vertrok zaterdag om 19.00 uur vanaf het Amsterdamse IJ.

Het is de bedoeling dat de olympisch kampioen in één stuk zwemt. Alleen bij sluizen moet hij het water uit. Het ingezamelde geld gaat naar kinderen met luchtwegproblemen.