Direct naar artikelinhoud

Twee doden in Dominicaanse Republiek zijn Amsterdammers

De mannen die begin deze week zijn geliquideerd in de Dominicaanse Republiek, en begraven in een kuil, zijn de Amsterdammers Rachid Benbouker (33) en Cuma Ceviz (35). Rachid Benbouker is een broer van de in 2011 in Purmerland geliquideerde Mohamed Benbouker.

Een agent van de Dominicaanse Republiek.Beeld ANP

Hun lichamen werden woensdag gevonden in een vers gegraven kuil op een suikerrietplantage bij het dorpje Piedra Grande in het oosten van de Dominicaanse Republiek. 

Volgens de lokale autoriteiten wijst alles op een afrekening in het drugsmilieu. Volgens de krant Diario Libre gaat justitie ervan uit dat ze maandagavond naar de plantage zijn gebracht en daar zijn geëxecuteerd. Het ene lichaam zou drie meter onder de grond zijn gevonden, het andere nog tweeënhalve meter dieper.

Graafmachine
Omwonenden zagen in de dagen rond de moord volgens de krant een terreinwagen, een graafmachine en een vliegtuigje bij de plaats waar de lichamen zijn gevonden. Beide slachtoffers zouden verscheidene schotwonden hebben en bij de moordplek zouden twaalf kogelhulzen zijn gevonden.

De politie heeft volgens verscheidene media meerdere invallen gedaan in een villa in Casa Campo en een villa in Piantini. In het eerste huis zou één verdachte zijn gearresteerd. 

Zelfmoord
De broer van slachtoffer Rachid, Mohamed Benbouker, werd op 20 december 2011 in Purmerland, in de gemeente Landsmeer, vermoord samen met Arjan Kools en Maurice Bouhuijs, alias 'Maup'. Van de daders pleegde er één zelfmoord. De vier anderen kregen celstraffen tot twintig jaar.

De drie waren geliquideerd vanwege een conflict over wietteelt. Benbouker zou twee van de daders hebben afgeperst en bedreigd. Zijn lichaam werd in het Noord-Hollands Kanaal gedumpt. De lichamen van de twee andere slachtoffers bleven achter op een parkeerplaats in Purmerland.