Politie zoekt boreling die door moeder werd achtergelaten

Themabeeld. © BELGA

De politie van de Borinage is op zoek naar een baby die tussen zaterdagnamiddag en zondagochtend werd geboren in het Henegouwse Quaregnon. De moeder bood zich zondagochtend in het ziekenhuis aan zonder kind. Dat zegt het parket van Bergen.

mg

Een jonge vrouw, afkomstig uit Quaregnon, bood zich rond 5.30 uur aan op de spoeddienst van het ziekenhuis van Hornu. Ze vertoonde symptomen dat ze bevallen was, maar ze had geen baby bij zich, zegt de procureur des Konings van Bergen, Christian Henry. Hij bevestigt zo informatie die in de pers is verschenen.

‘Ik werd zondagochtend ingelicht’, zegt Henry. ‘Niemand weet op dit moment waar het kind is. Het gaat om een geval van zwangerschapsontkenning. De vrouw is verward, ze ontkent dat ze bevallen is en beweert dat ze niet zwanger was.’ Gynaecologisch onderzoek wees uit dat de vrouw wel degelijk was bevallen, maximaal vijftien uur voor ze naar het ziekenhuis ging.

De procureur des Konings van Bergen zegt dat een onderzoek geopend werd om het kind te vinden. De vrouw ligt nog in het ziekenhuis en is verward. De politie en de Civiele Bescherming doorzochten zondagavond haar woning. ‘We zetten alle middelen in, want ieder uur is van tel’, zegt Henry.