Dag van het Park wil meer clubs uit Oldambt

Het verenigingsleven van de gemeente Oldambt presenteert zich op Dag van het Park in Winschoten . Een clinic moet deze meisjes enthousiast maken om te gaan korfballen.

Het verenigingsleven van de gemeente Oldambt presenteert zich op Dag van het Park in Winschoten . Een clinic moet deze meisjes enthousiast maken om te gaan korfballen.

Steeds meer verenigingen uit de gemeente Oldambt moeten meedoen aan De Dag van het Park. Die ambitie heeft Mick Zuurman van Marketing Oldambt.

Zondagmiddag presenteerden 35 verenigingen en organisaties zich in het Winschoter Stadspark aan het publiek. Ongeveer 1500 tot 2000 mensen bezochten het park en namen kennis van het verenigingsleven van de gemeente Oldambt.

De meeste bezoekers namen gelijk de kans waar om de zondag in gebruik genomen belevingsroute te lopen. De reacties van de bezoekers op het door AOC Terra aangelegde pad waren zonder uitzondering positief. Vooral het pontje in een van de vijvers bleek een succesnummer.

Meer mensen naar Stadspark

De Dag van het Park wordt sinds 2011 jaarlijks gehouden. Destijds was het een initiatief van de ANWB om mensen vaker naar het Stadspark te krijgen. In Winschoten is het inmiddels vooral een dag waarbij sportverenigingen en culturele clubs zich aan het publiek presenteren. Zondag waren er clinics van korfbal, voetbal en honkbal. Ook waren er demonstraties van theatergezelschappen en werd er een roofvogelshow gegeven.

Zuurman is tevreden over het verloop van de dag, ondanks de hitte. ,,Voor sommigen was het iets te warm om aan activiteiten mee te doen. Toch was het vooral gezellig en rustig wandelen in het park.”

Grote gaten

Hij hoopt voor de volgende editie meer verenigingen in het park te kunnen presenteren. Op de route van bijna 5 kilometer door het Stadspark vielen gisteren grote gaten tussen de verschillende kramen of activiteiten. Er waren ongeveer evenveel deelnemende verenigingen als in 2016. Zuurman hoopt volgend jaar het aantal deelnemers op te schroeven naar 40 tot 45. ,,Er zijn een heleboel verenigingen in de gemeente. Deelname is vaak afhankelijk van vrijwilligers of bestuursleden die beschikbaar zijn.”

Koningin Máxima naar Rosarium

De opzet om mensen naar het park te lokken is geslaagd. Zuurman verwacht de komende weken sowieso veel bezoekers in het Stadspark. Dinsdag 13 juni komt koningin Máxima naar het Rosarium. Ze onthult en doopt, met bronwater uit Bad Nieuweschans, een nieuwe roos tijdens een landelijk symposium. De Nederlandse Rozenvereniging en gemeente Oldambt houden het symposium ter ere van het vijftigjarig bestaan van het Rosarium. De gemeente heeft 2017 uitgeroepen tot Jaar van de Roos.

Op 1 en 2 juli wordt het Rozenfestival gehouden. Rondom de jaarlijkse groenmarkt wordt dan een festival met muziek, cultuur en kinderactiviteiten gehouden. Zuurman verwacht dat dat weekeinde het hoogtepunt van het jaar wordt.