Direct naar artikelinhoud
Roland Garros

Tegenstander Goffin: "Ik zal zeker minder fris zijn dan hem"

Tegenstander Goffin: "Ik zal zeker minder fris zijn dan hem"

David Goffin (ATP 12) opent Roland Garros morgen op court N.1 tegen de Fransman Paul-Henri Mathieu (ATP 120), die zich vanuit de kwalificaties op de hoofdtabel werkte. De 35-jarige Fransman hoopte bij zijn vijftiende (en laatste) deelname op een wildcard van de organisatie, maar moest zich toch door de kwalificaties worstelen. "Ik zal zeker de minst frisse van ons twee zijn", liet Mathieu een dag voor de partij optekenen.

"Zelfs in mijn ergste nachtmerries eindigde ik Roland Garros nooit in de kwalificaties", lachte Mathieu. "Dat was iets dat ik niet kon laten gebeuren. Ik ben trots de hoofdtabel bereikt te hebben. Niemand kan me verhinderen deel te nemen aan mijn vijftiende Roland Garros. Dit toernooi is, samen met de Davis Cup, de reden dat ik ooit met tennis begonnen ben."

Eerste onderlinge confrontatie
Het wordt voor Mathieu de eerste confrontatie met de 26-jarige Goffin. Zelf won Mathieu het juniorentoernooi in Parijs in 2000 en speelde hij enkele mythische partijen tegen onder meer André Agassi, Rafael Nadal, Novak Djokovic en vooral John Isner. De partij tegen de Amerikaan in 2012 duurde liefst 5 uur en 41 minuten en eindigde in 18-16 in de vijfde set.

"Na de kwalificaties zal ik minder fris zijn dan David", legde Mathieu al meteen de druk bij de Luikenaar. "Ik heb last van enkele pijntjes en heb een vermoeiende week achter de rug. Maar ik voel me goed, heb veel energie en als ik goed recupereer, voel ik mij in staat om door te stoten. Het is mijn laatste Roland Garros en ik zou graag afscheid nemen in schoonheid."