Van der Bos c.s. wint ‘laatste’ in Dongjum, Steenstra koning

Het partuur Van der Bos c.s. in actie in Dongjum. FOTO LC

Het partuur Van der Bos c.s. in actie in Dongjum. FOTO LC

Het partuur van Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra heeft zondag de vrijeformatiepartij in Dongjum gewonnen.

In de finale was het kaatstrio met 5-3 6-6 te sterk voor Jan Dirk de Groot (invaller voor de geblesseerde Marten Bergsma), Dylan Drent en Hans Wassenaar.

Voor Van der Bos was het de zevende opeenvolgende keer dat hij in Dongjum wist te winnen. De koningstitel ging echter naar Steenstra.

De 23-jarige kaatser uit Bitgummole zorgde in de finale met een fraaie zitbal voor het beslissende punt. Zaterdag won het partuur ook al de wedstrijd in Dokkum. Ook toen werd Steenstra koning.

De derde prijs was in Dongjum voor het partuur bestaande uit Dirk-Yde Sjaarda, Kees van der Schoot en Hyltje Bosma. Dat was onverwacht, omdat het trio met Sjaarda als Bosma twee invallers kende. Zij vervingen respectievelijk Peter van Zuiden en Evert Pieter Tolsma.

De wedstrijd was waarschijnlijk de laatste hoofdklassepartij ooit in Dongjum. Volgens voorzitter Saakje Lettinga kan de vereniging de organisatie niet meer rondkrijgen door een incompleet bestuur, te hoge eisen van kaatsbond KNKB en dalende toeschouwersaantallen.