Controleactie op en rond Friese wateren: twaalf boetes

ANP

De politie heeft zaterdag een controleactie gehouden op en rond de Friese wateren. Hierbij zijn 224 sportvissers gecontroleerd. Er werd twaalf keer een proces-verbaal opgemaakt, onder meer voor het niet kunnen tonen van een vispas, maar ook snelvaarders werden bekeurd.

De controleurs van Sportvisserij Fryslân, Staatsbosbeheer Lauwersmeer, It Fryske Gea, Hengelsport Federatie Groningen Drenthe en politie Noord-Nederland gingen met drie boten en vier auto’s op pad.

Zes keer werd een proces-verbaal opgemaakt tegen sportvissers die geen vispas konden tonen en daarom een bon kregen. Drie van hen kunnen de bekeuring ontlopen als ze alsnog hun vispas kunnen tonen. Ze zeiden dat ze de pas thuis hadden laten liggen.

Er was niet alleen oog voor sportvissers. Zo gingen vijf snelvaarders op de bon. Hieronder een man op een waterscooter en een schipper van een snelle motorboot zonder vaarbewijs. Op het Lauwersmeer voer een man in een zogenaamd Natura 2000-gebied. Dit is niet toegestaan en ook hiervoor werd een bekeuring uitgeschreven.