Hoe 5G commercie ingrijpend gaat veranderen

Hoe 5G commercie ingrijpend gaat veranderen
  • Online
  • 26 mei 2017 @ 14:15
  • Link
  • Redactie MarketingTribune
    Redactie MarketingTribune


  • E-commerce

In de huidige 4G wereld, van connected homes stel je thermostaten in en zet je verlichting aan op afstand. Wearables maken je wakker en vertellen je hoe lang en hoe goed je geslapen hebt. Op het gebied van connectiviteit gebeurt er veel. Zelfs vingerafdrukken, gezichtsidentificatie en het ritme van je hart vervangt wachtwoorden. Toch is pas ongeveer één procent van alle apparaten verbonden met het internet. Stel je voor wat het betekent als dat percentage omhoog gaat. Met de komst van de Internet of Things (IoT) gedreven door 5G zal dat heel snel gaan.

Een HD-film die vandaag de dag nog tien minuten nodig heeft om te downloaden, zal enkel seconden nodig hebben met 5G. Sensoren aan lopende banden zijn straks in staat om medewerkers op afstand te waarschuwen voor storingen voordat ze gebeuren. Werknemers die nu fysiek in grote machines plaatsnemen, kunnen ze op afstand gaan bedienen. En dit is slechts een glimp van wat ons te wachten staat.

Connectiviteit

5G heeft de potentie om een verandering teweeg te brengen als het gaat om hoe mensen met elkaar contact maken - maar ook hoe mensen interacteren met machines en hoe machines onderling samenwerken. Deze uitgebreide connectiviteit kan voor technologische aardverschuivingen zorgen, waardoor het potentieel voor een 5G economie ontstaat. Dit betekent concreet dat 5G de toekomstige standaard zal vormen op het gebied van mobiele communicatietechnologieën en nieuwe kansen gaan ontstaan op het vlak van innovatie, economie, diensten en inkomstenstromen.

2G bracht ons van analoog naar digitaal en maakte eenvoudige interfaces mogelijk. 3G stond ons toe om meer data te consumeren én heeft bijgedragen aan de app revolutie. 4G heeft een web- en appervaring mogelijk gemaakt voor mobiele apparaten. Het heeft ons anders laten winkelen, werken, reizen, betalen en betaald krijgen, en nog veel meer. Daarnaast biedt 4G, ook nu nog, veel toekomstmuziek. Maar ervan uitgaande dat 5G voldoet aan zijn verwachtingen - en eerlijk gezegd ben ik daar vrij zeker van - wordt 5G meer dan sequentieel, het wordt exponentieel. Het gaat de mogelijkheden rondom connectiviteit herdefiniëren. Het beweegt ons van een wereld waar apparaten puur functioneel zijn naar een universum waar de verschillende apparaten steeds meer proactief dingen voor je gaan doen en met je gaan interageren. Ons aankoopgedrag wordt met 5G ook een stuk slimmer. Consumptiegoederen die een vervaldatum hebben, kunnen automatisch opnieuw besteld worden zodra de datum verloopt.

De snelheid is niet te vergelijken met 4G. Downloads zijn binnen een mum van tijd voltooid, minder bufferen, en er zullen bijna geen vertragingen meer waarneembaar zijn vanuit een verbindingsstandpunt. Daarnaast zal 5G ook veel energie-efficiënter zijn. Waar bijvoorbeeld de sensoren van apparaten voor een 4G netwerk continu met het netwerk verbonden moeten blijven, wat ervoor zorgt dat de batterij snel leegloopt, geldt dat 5G-compatibele draadloze apparaten een paar jaar meegaan zonder de batterij op te laden of te vervangen.

Impact

In de nabije toekomst kan 5G ook nieuwe inkomstenstromen binnen Smart Cities creëren. Mastercard is in Londen al bezig om reizigers in het openbaar vervoer met hun mobiele telefoons af te laten rekenen. Steden besparen daardoor kosten met papieren tickets, machine-onderhoud en hoeven geen eigen OV-chip pas systeem meer aan te houden. Ook is 5G in staat om belangrijke informatie aan leveranciers in real-time aan te bieden met de hulp van intelligente data, wat zal bijdragen aan een toenemende efficiëntie voor bussen en bestuurders tot het bieden van levensreddende informatie bij ongevallen en calamiteiten.

Op de langere termijn heeft 5G het potentieel om de connectiviteit op de meest afgelegen plekken op aarde te brengen. Waar de aanleg van de infrastructuur bijna onmogelijk is en onbetaalbaar. Het potentiële effect kan een grote impact hebben op de ontwikkeling van bedrijven maar ook van organisaties als de VN, de Wereldbank, de Bill en Melinda Gates Foundation, en nog veel meer partijen die naast Mastercard samenwerken om bevolkingen financieel krachtig te maken. Ook het milieu kan er baat bij hebben doordat de schaal waarop er bedraad moet worden afneemt, zo niet, geëlimineerd wordt. Dat scheelt transportmiddelen, kabels, ondergrondse wegen, arbeiders, en verder wat nodig is om die infrastructuur aan te leggen. Op wereldwijde schaal, zou dit ook beter zijn als het gaat om onze ecologische voetafdruk te verminderen.

Dus wat moet gebeuren? De actielijst is duidelijk. Het gaat om samenwerkingen tussen verschillende sectoren en een groot aantal industrieën. Eén van de belangrijkste actiepunten is het creëren van betere connecties tussen systemen en machines, zodat ze direct en veilig op korte afstand maar ook verspreid over de wereld met elkaar kunnen communiceren. Wereldwijde standaarden en protocollen zijn nodig om deze connecties mogelijk te maken, met een verbeterde beveiliging waaronder nieuwe verificatiemethoden voor betalingen, strenge maar slimme wetgeving, en een manier om het delen van gegevens te vergemakkelijken.
 
De inzet van 5G is nog een paar jaar van ons verwijderd, maar het is nu de tijd om in te zetten op deze nieuwe ontwikkeling. Het is al eens gezegd: In deze wereld gaat het niet zozeer om waar we staan, maar meer welke richting we willen inslaan. De nieuwe generatie van technologie gaat commercie opnieuw vormgeven. Het tot leven brengen van de mogelijkheden van 5G  is niet een solo-expeditie, maar een reis van partners uit diverse segmenten.  

Deze blog is van de hand van Garry Lyons, Chief Innovation Officer bij Mastercard.

 


Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken