Peru promoot zichzelf met ‘koffercampagne’

Koffers zijn de nieuwe billboards.

Zweden zette zichzelf op Airbnb, maar de Scandinaviërs zijn niet het enige creatieve land als het gaat om zelfpromotie. Peru heeft ook een opmerkelijke manier gevonden om zichzelf in de schijnwerpers te zetten. Het beste van allemaal: het land hoefde er helemaal geen advertentieruimte voor in te kopen.  

De hele wereld over
Het Peruviaanse Ministerie van Toerisme kwam samen met het bureau Tribal 121 Lima op het idee om koffers te beplakken met afbeeldingen van Peru. De afbeeldingen zijn bekende toeristische plaatsen en landschappen van het Zuid-Amerikaanse land. Nadat de koffers werden beplakt met de afbeeldingen, zijn deze koffers weggegeven aan sporters, artiesten, wetenschappers en anderen die vaak op reis zijn. Op deze manier zullen de koffers over de hele wereld te zien zijn, zoals ook blijkt uit de campagnevideo.

Volgens Creativity Online zijn de koffers ontzettend gewild geworden, nadat deze ook beschikbaar werden voor de consument. Op dit moment zijn de koffers uitverkocht, maar er wordt samen met een koffermerk gewerkt aan een nieuwe voorraad. Bekijk hieronder de Peruviaanse campagne. 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie