Tom Dumoulin heeft gisteren opnieuw veel indruk gemaakt in de Giro d’Italia 2017. De Nederlander speelde met de concurrentie en verloor in de achttiende etappe geen tijd op Nairo Quintana en Vincenzo Nibali. Tejay van Garderen won de zware bergrit door in een sprint-á-deux Mikel Landa te verslaan.

Na een paar dagen hoog in de Dolomieten te hebben vertoefd, wordt het peloton in zuidwaartse richting naar de uitlopers van het imposante gebergte gestuurd. Daar wacht de vijfde en laatste aankomst op een bergtop. Gaat Tom Dumoulin opnieuw veel indruk maken en boekt hij zijn tweede etappeoverwinning?

Parcours
Na drie weken koers is de tocht naar skioord Piancavallo een vervelende opdracht. De slotklim is 15,5 kilometer lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3. Het venijn zit ‘m in de eerste 6 kilometer, waar de weg met gemiddeld 9,4 procent omhoogloopt. Aan het einde van deze sectie bevindt zich een strook van 14 procent, de perfecte plek voor een allesbeslissende demarrage. Zeker voor coureurs die nog een achterstand in het klassement willen goedmaken. Het is daarna nog wel 9 kilometer naar de finish, maar richting de top vlakt de Piancavallo steeds meer af, dus wie nog over voldoende reserves beschikt, kan er een heuse tijdrit bergop van maken.

Op Procycling.nl hebben we altijd het laatste nieuws én een live-ticker tijdens de etappes.