Makkelie fluit bekerfinale tussen AZ en Vitesse

Reacties

De bekerfinale tussen AZ en Vitesse staat komende zondag onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Het is niet alleen een primeur voor de 34-jarige Dordtse arbiter, maar ook zal de eindstrijd voor het eerst geleid worden met behulp van een video-scheidsrechter. Pol van Boekel vervult die functie.

Makkelie fluit bekerfinale tussen AZ en Vitesse

Makkelie wordt geassisteerd door zijn assistenten Mario Diks en Hessel Steegstra, terwijl Jochem Kamphuis als vierde man aanwezig is. De arbiter kijkt uit naar komende zondag. 'In 2014 floot ik de bekerfinale van Moldavië. Het ging toen tussen Sheriff Tiraspol en Zimbru Chisinau. Je merkt dan aan alles dat het een topwedstrijd gaat worden', aldus Makkelie.

'Dat geldt nu ook voor AZ – Vitesse', vervolgt Makkelie op de KNVB-website. 'In de competitie zijn ze gewaagd aan elkaar, dat maakt het een nog spannendere finale. De spelers, staf en natuurlijk ook voetbalfans kijken erg uit naar de wedstrijd. Mede door de geweldige sfeer die er altijd hangt rond de bekerfinale. Ik hoop op een mooie, spannende en bovenal sportieve voetbalavond in De Kuip.'

Makkelie leidde dit jaar in het bekertoernooi Vitesse al een keer: in de kwartfinale tegen Feyenoord (2-0). In competitieverband had de scheidsrechter tweemaal de leiding over een wedstrijd van de Arnhemmers (winst tegen Roda JC en verlies tegen Heracles Almelo). AZ werkte drie duels af onder Makkelie: gelijk tegen Heerenveen en winst tegen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. Beide finalisten hebben de arbiter sinds januari van dit jaar niet gehad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.