NHL-baas Willem Smink stopt na de zomer

Willem Smink.

Willem Smink.

Bestuursvoorzitter Willem Smink van NHL Hogeschool stopt op 1 september. Smink (59) is al jaren hét gezicht van de hogeschool, die 13.000 studenten telt.

Het vertrek heeft te maken met de fusie met Stenden Hogeschool. De matige resultaten van de NHL op het gebied van studententevredenheid en afstudeerresulaten hebben niets met het vertrek te maken, aldus de hogeschool.

De bestuursvoorzitter heeft zich de afgelopen jaren ‘persoonlijk sterk gemaakt voor een fusie met Stenden’, stelt de NHL.

Zelf zegt Smink daarover: ,,Ik heb me met volle overtuiging en energie ingezet voor een fusie met Stenden. Met de instemming van de medezeggenschapsraden is een belangrijke mijlpaal bereikt. Hiermee is een natuurlijk moment aangebroken om een volgende uitdaging aan te gaan.’’

Smink, die de hogeschool ruim negen jaar heeft geleid, was voor zijn tijd bij de NHL onder meer wethouder voor de PvdA in Groningen. Hij weet nog niet wat hij vanaf september gaat doen. ,,Daar ga ik nu over nadenken.’’ Smink hoopt in het Noorden actief te blijven, wellicht weer in de politiek.