Direct naar artikelinhoud
Kindertips

Hier maak je kinderen blij mee in de meivakantie

Ben je net de paasdagen ongeschonden doorgekomen, staat de meivakantie alweer voor de deur. Gaan die kinderen nog wel naar school horen we je denken. En meer nog: waar ga je ze nu weer mee vermaken? Wij geven je zeven tips.

Buitenspelen is ook altijd een optieBeeld anp

Bouw je eigen Batmobiel

Winkelcentrum Stadshart Amstelveen verandert van zaterdag 22 tot en met zondag 30 april in een groot Legosuperhelden walhalla. De hoofdrollen zijn dit keer weggelegd voor Batman, Star Wars en Nexo Knights. 

Het Binnenhof staat in het teken van Star Wars en Nexo Knights. Dat wil zeggen: enerzijds Star Wars-modellen van lego en planeten aan het plafond, anderzijds Nexo-modellen van lego en de mogelijkheid voor kinderen om hun eigen Nexo Knight te bouwen.

Het Rembrandthof is het domein van Batman: bezoekers betreden het gebied via de roltrap, dwars door een speciale Batcave, eindigend in een Batman wereld waar je je eigen Batmobiel kan bouwen en een spel waarbij Batman-figuren omver kunnen worden gegooid.

The Lego Batman MovieBeeld -

Kinderfilms

Weinig zo fijn als op een druilerige dag wegzakken in het rode velours van een bioscoopstoel. Bak popcorn erbij en je bent klaar. Dit vonden onze recensenten van de laatst uitgekomen kinderfilms:
 
The Lego Batman Movie (****) 
Toen mijn vader een struik werd (***) 
Beauty and the Beast (***) 
De Smurfen en het Verloren Dorp (**)

Toen mijn vader een struik werdBeeld -

Plons in het Flevoparkbad

Normaal opent het Flevoparkbad in het laatste weekend van april, maar vanwege de schoolvakantie is dat dit jaar ruim een week eerder. Ook de buitenbaden van het Brediusbad en het Sloterparkpad zijn geopend.

Weetje: vorig jaar werd het Flevoparkbad door Franse krant Le Monde getipt als een van de mooiste zwembaden in de open lucht ter wereld.

Nog meer activiteiten

Bezoek een van de stadsboerderijen rond Amsterdam of kijk rond in een van deze gekke musea

Het wedstrijdbad van het FlevoparkbadBeeld Vereniging Flevoparkbad

Het muizenhuis

Neus rond in de winkel en werkplaats van Het Muizenhuis, waar je je kan vergapen aan de decors die voor de gelijknamige boeken zijn gemaakt, Muizenhuisspulletjes kan kopen, vragen kan stellen aan de makers van de boeken én natuurlijk gewoon de boeken kan doorbladeren.

Meer over Het Muizenhuis lees je hier.

Winkel, atelier en kantoor Het MuizenhuisBeeld Charlotte Odijk

Gorillaz 'beleven' in De School

Naar school in hun vakantie, je kinderen zien je al aankomen. Maar naar De School in hun vakantie is natuurlijk een heel ander verhaal. Zeker als het gaat om een spookhuis waarin het nieuwste album van Gorillaz te 'ervaren' valt. Niet dat iemand van na 2000 weet wie of wat Gorillaz is, maar dan kan je er mooi een lesje muziekgeschiedenis aan koppelen. Toch nog een beetje school.

Gorillaz 'beleven' in De School
Beeld Gorillaz

Poppenkast 2.0

Geen kinderachtig poppenspel bij het internationale Pop Arts Festival. "Hier durf ik zelfs vrienden die normaal niets met theater hebben uit te nodigen," aldus programmeur Lisa Wiegel van Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond.

Het festival, dat het nieuwste op het gebied van poppen- en objectentheater middels 15 verschillende voorstellingen presenteert in Theater Bellevue, De Krakeling en de Brakke Grond, is voor kinderen vanaf 5 maar ook prima geschikt voor alles daar boven.

Lees hier meer over het festival

Poppenkast 2.0
Beeld Pop Arts Festival

De muur op

Waarom klimmen met een touw als het ook zonder kan? Boulderen, tot 4 meter hoog klimmen zonder touw - maar met mat, is 'onwijs upcoming' en voor iedereen toegankelijk als we Rob Gosker, manager van boulderhal Het Lab, moeten geloven. 

De muur op
Beeld Charlotte Odijk