Account
Logo
Zoeken
5.3 °C

Slag om de Leijen mondt uit in vechtpartij

zo 23 april 2017, 1.20 uur

OPEINDE - De derby tussen VV ONT en VV Rottevalle is zaterdagavond aan het einde van de avond compleet uit de hand gelopen. De wedstrijd tussen de twee voetbalploegen ging om 17.00 uur los op het sportpark Douwekamp in Opeinde. De wedstrijd werd met 2-1 gewonnen door de Opeinders en aansluitend werd er een feestje gevierd in de voetbalkantine.

Aan het einde van de avond kregen leden van beide clubs ruzie met elkaar. Dit liep zo uit de hand dat de politie werd gewaarschuwd. Zo'n 30 tot 40 mensen ging met elkaar op de vuist. Terwijl agenten na aankomst nog in gesprek waren met een bestuurslid, ontstond er wederom tumult. Een 29-jarige inwoner van Rottevalle werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na een goed gesprek, waarbij de man zijn excuses aanbood, mocht hij weer naar huis.

Het feest bij de sportkantine was inmiddels voorbij. Agenten besloten op dat moment om iedereen van het terrein te verwijderen. Het publiek werd eerst gevraagd om te vertrekken. Een groot deel gaf daar gehoor aan. Echter bleef volgens de politie een groep van zo'n 20 a 30 personen vervelend, vermoedelijk door te veel alcohol.

Uiteindelijk moesten de agenten op linie staan. Met behulp van een politiehond en de wapenstok werd deze groep na enige tijd verwijderd. Daarbij werd nog wel een 17-jarige inwoner van Opeinde aangehouden. Hij was erg recalcitrant en weigerde iedere vorm van medewerking. Ondanks veel verzet wisten agenten de jongeman te arresteren. Hij werd overgebracht naar het bureau en daar ingesloten in een cel. Na deze aanhouding keerde de rust rond 1.00 uur terug in Opeinde.

Zeker twaalf politieauto's zijn rond middernacht ter plaatse gekomen in verband met de vechtpartij en afhandeling daarvan. Bekijk in de video hoe de politie de dronken jongeren probeert te verwijderen met de wapenstok in de hand.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Stroomstoring treft deel van Dokkum

Stroomstoring treft deel van Dokkum

regionaal nieuws

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM