IN BEELD. Een blik in de luxevilla die Optima-topman Jeroen Piqueur moet verkopen

1 / 9
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Optima-oprichter Jeroen Piqueur moet nu ook zijn chique villa in Sint-Martens-Latem verkopen. Net geen 2 miljoen euro wordt ervoor gevraagd. In ruil krijgen kopers wel een verwarmd zwembad van 23 meter, een sauna en bubbelbad. De witte villa in landelijke chic is van 1977, maar ondertussen al tweemaal verbouwd. Het huis is gelegen aan de Voordelaan in Deurle, een van de allerduurste en chicste straten van Latem. Gedeputeerde Geert Versnick (Open VLD) woonde vroeger een paar huizen verder. Zo is de vriendschap tussen beiden ontstaan. In Het Zoute (Knokke) staat ondertussen ook nog een appartement van Piqueur op de zeedijk te koop voor 2,5 à 3,5 miljoen euro.

bm

Piqueur had op zijn villa een hypotheeklening lopen bij zijn eigen Optima-bank. Maar de bank verkocht heel haar leningenportefeuille aan de bank Nagelmackers, die nu blijkbaar toelaat dat de villa onderhands verkocht wordt. Maar ook de curatoren proberen allicht hun graantje mee te pikken van de opbrengst.

Met de verkoop is Piqueur nog niet van zijn lijden af: er loopt ook nog een rechtszaak tegen hem wegens fiscale fraude. En het Gentse gerecht is nog steeds aan het kijken of er misdrijven gepleegd zijn in de aanloop naar het faillissement van Optima Bank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen