Spaanse politie zet ‘paus’ Bart Peeters aan de kant

Bart Peeters (57) heeft geen tijd verspeeld om zijn stempel te drukken op het derde seizoen van het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’. De opnames waren officieel nog niet begonnen toen de muzikant door de Spaanse politie aan de kant werd gezet.

tdl

Natalia zat aan het stuur van de cabrio die Bart Peeters en Lady Linn van de luchthaven op Mallorca naar het vakantieoord moest brengen waar de opnames van ‘Liefde voor Muziek’ zouden plaatsvinden. Het trio was amper vertrokken toen agenten van de Guardia Civil Bart Peeters in de gaten kregen: de muzikant stond half overeind op de achterbank terwijl hij “Guardia Civil” riep. Natalia moest de auto aan de kant zetten voor een bolwassing. Peeters ontsnapte aan een boete van 200 euro met een bizar antwoord op de vraag waarom hij in de auto ging rechtstaan: “Ik was mijn jasje aan het fatsoeneren, zei ik, I was fixing my jacket.”

“Ik was een beetje onnozel aan het doen”, vertelt Bart Peeters over het voorval. “Ik ging even rechtstaan in die cabrio, de paus doet dat toch ook? Ik denk dat ik net voordien aan Natalia had gevraagd: hoe zeg je politie in het Spaans? Waarop ik recht sprong: “Guardia Civil!” Ik droeg ook mijn gordel niet, maar ik heb mij gelukkig van elke vorm van beboeten gered door tegen die politieman te zeggen: ‘Meneer, ik ben zó dankbaar dat u mij vertelt dat je in Spanje niet mag rechtstaan in een cabrio en tegelijk ‘Guardia Civil’ mag roepen.’”

INFO

Het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek is vanaf maandag 10 april te zien op VTM.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer