© IMAGEGLOBE

Politie vindt kopie van drugsdossier op iPad van Borgerhoutse tiener

Het Antwerpse gerecht verdenkt een 19-jarige student van de diefstal van een uiterst gevoelig drugsdossier. M.B. uit Borgerhout kopieerde pv’s en uitgetypte telefoontaps tijdens zijn stage in het justitiepaleis. Niemand merkte iets op.

jbs

M.B. uit Borgerhout liep twee jaar geleden stage op de griffie van de Antwerpse onderzoeksrechters. Daar stootte hij op een omvangrijk onderzoek naar zware drugsfeiten in het Antwerpse.

Naar eigen zeggen herkende hij de naam van een kennis en besloot hij daarom pv’s en uitgetypte telefoontaps te kopiëren.

De diefstal werd pas begin deze maand toevallig ontdekt. Toen liep M.B. tegen de lamp bij een banale drugscontrole. Tijdens een huiszoeking in de Kortrijkstraat in Borgerhout, een buurt die bekendstaat om de aanwezigheid van drugshandelaars, werd zijn ipad in beslag genomen.

Daarop ontdekten de speurders grote delen uit het gerechtelijk dossier. Meteen gingen bij justitie de alarmbellen af. M.B. werd gearresteerd en kwam pas deze week vrij, na een kleine maand in de gevangenis.

Volgens het gerecht werd M.B. voor zijn stage op de griffie wel aan een screening onderworpen, maar werd er toen geen verontrustende informatie ontdekt. Nochtans zou hij banden hebben met leden van een bekende drugsfamilie, de Turtels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER